Muziek voor Jonge gasten in seizoen 2018-2019

Afgelopen week lanceerde philharmonie zuidnederland haar nieuwe concert- én educatieseizoen! De afgelopen vijf jaar genoten zo'n 100.000 leerlingen van de meest uiteenlopende programma's: een overweldigend concert van het hele orkest in de concertzaal, een intieme muzikale voorstelling van een klein ensemble op school of een actieve workshop in de klas. Een aantal van onze jonge gasten heeft daarmee inmiddels meer dan één keer de magie van onze muziek mogen ervaren! 

In seizoen 2018-2019 willen we deze ervaring nog betekenisvoller maken door te investeren in een grotere muzikale keten waarbij een concertbezoek deel uitmaakt van de totale muzikale ontwikkeling van kinderen, zowel binnen- als ook buitenschools. 

Hoe werkt dat? De leerlingen komen, voorbereid door het digitale lesmateriaal, naar een muzikale voorstelling van philharmonie zuidnederland. Aangevuld door de muziekles van een vakspecialist uit de regio, verbonden met een workshop van het orkest óf met activiteiten van de muziekschool of muziekvereniging in de buurt, krijgt deze concertervaring een diepere betekenis. De activiteiten van het orkest hoeven in deze keten niet altijd het eindpunt te zijn, maar kunnen ook als vertrekpunt dienen om te verwonderen, te voeden of te inspireren. 

Nieuwe voorstellingen primair onderwijs
Bijzonder in seizoen 2018-2019 zijn muzikale voorstellingen waarin de leerlingen participeren: Broer (groep 5-6) en Rhythmix (groep 7-8). Nieuw is de ensemblevoorstelling Radio Walvis (groep 3-4) die het orkest maakt met de Brabantse theatermakers Schippers&VanGucht. Samen met de andere projecten die philharmonie zuidnederland aanbiedt is er voor iedere leeftijdsgroep een passend programma.

Voortgezet onderwijs
Ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn welkom bij philharmonie zuidnederland. De projecten zijn toegespitst per doelgroep (CKV, Muziek, vmbo, havo, vwo) en gaan enerzijds over het zelf muziek maken, anderzijds over het ervaren van muziek. Klassieke muziek staat niet dicht bij de jongeren van deze tijd. Door hen via deze activiteiten muziek te laten ervaren en hen in contact te brengen met de meest bevlogen ambassadeurs van klassieke symfonische muziek gaat er een wereld voor hen open waartoe zij zich op hun eigen manier mogen verhouden.


Meer weten over onze educatie? Klik hier of neem contact met ons op!