over philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is een ambitieus en flexibel symfonieorkest dat geroemd wordt voor de kwaliteit, het hechte samenspel en enthousiasme. Het orkest staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Stefan Rosu. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. In het zesde seizoen staat het gezelschap vol zelfvertrouwen als een van de culturele parels midden in de Zuid-Nederlandse samenleving.

de complete symfonische muziekliteratuur
Seizoen 2018-2019 is het derde en veelbelovende seizoen met chef-dirigent Dmitri Liss. Liss is omarmd door pers en publiek en als ‘rasperformer van kaliber’ geprezen vanwege zijn ‘theatraliteit en verstilling’. Het orkest voert met muziek die varieert van Bachs Matthäus-Passion tot wereldpremières van hedendaagse componisten, letterlijk de complete symfonische muziekliteratuur uit.

innovatie en avontuurlijke cross-overs
Kenmerkend voor philharmonie zuidnederland is de grote aandacht voor innovatie met avontuurlijke cross-over programma’s zoals i-Classics, grote publieksevenementen als Opera op de Parade, de nieuw ontwikkelde Opera Sing Along in Den Bosch en de Carmina Burana in de openlucht in Heerlen. Maar ook door nadrukkelijk de verbinding met het bedrijfsleven te zoeken, zoals tijdens Leading the South. Tevens is het orkest het symfonisch laboratorium van het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM) waar Peter Peters is benoemd tot bijzonder hoogleraar Innovatie van Klassieke Muziek aan de Universiteit Maastricht.

over de grens
Ook over de grens laat philharmonie zuidnederland van zich horen. Vorig seizoen met een eerste concertreis naar Frankrijk, vanaf dit seizoen in Aachen waar het orkest twee van de vijf concerten uit de serie Meisterkonzerte Aachen voor haar rekening zal nemen. Daarnaast is het orkest ook producent van deze hele serie concerten in Eurogress Aachen en wil het door andere culturele disciplines uit Nederland in een voorprogramma aan deze concerten te koppelen een springplank zijn voor euregionale samenwerking en verbinding. 

muziek voor jonge gasten
Verder is en blijft educatie een wezenlijk onderdeel van philharmonie zuidnederland. Leerlingen ervaren van dichtbij de kracht en magie van live muziek middels op maat gemaakte muzikale voorstellingen en workshops in de theaters en op school. Zowel voor het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs. Bovendien wordt talentontwikkeling van de musici van morgen gestimuleerd. Op deze manier blijft philharmonie zuidnederland bouwen aan een duurzame, muzikale toekomst van de regio Zuid-Nederland.

speelt u mee?
Met de immer groeiende betrokkenheid van het bedrijfsleven, particulieren en Vrienden speelt philharmonie zuidnederland een fundamentele, verbindende rol in het muzikale hart van Zuid-Nederland. Samen met u gaan wij graag de meest waardevolle verbindingen aan en leveren wij maatwerk in samenspel. Zo staan we samen sterk voor de toekomst van symfonische klassieke muziek.

volg ons!
Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten en aantrekkelijke acties? Schrijf dan nu in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram.