over philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland is een ambitieus en flexibel symfonieorkest dat geroemd wordt voor de kwaliteit, het hechte samenspel en enthousiasme. Het orkest staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Stefan Rosu. De bevlogen orkestleden leveren maatwerk op het hoogste artistieke niveau. In het vijfde seizoen staat het gezelschap vol zelfvertrouwen als een van de culturele parels midden in de Zuid-Nederlandse samenleving.

de complete symfonische muziekliteratuur
Seizoen 2017-2018 is het tweede en veelbelovende seizoen met chef-dirigent Dmitri Liss. In zijn eerste seizoen werd Liss omarmd door pers en publiek en als ‘rasperformer van kaliber’ geprezen vanwege zijn ‘theatraliteit en verstilling’. Het orkest voert met muziek die varieert van Bachs Matthäus-Passion tot wereldpremières van hedendaagse componisten, letterlijk de complete symfonische muziekliteratuur uit.

innovatie en avontuurlijke cross-overs
Kenmerkend voor philharmonie zuidnederland is de grote aandacht voor innovatie met avontuurlijke cross-over programma’s zoals i-Classics en door de verbinding met het bedrijfsleven tijdens Leading the South en de leiderschapscursus. Daarbij is het orkest het symfonisch laboratorium van het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM).

muziek voor jonge gasten
Verder is en blijft educatie een wezenlijk onderdeel van philharmonie zuidnederland. Leerlingen ervaren van dichtbij de kracht en magie van live muziek middels op maat gemaakte muzikale voorstellingen en workshops in de theaters en op school. Zowel voor het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs. Bovendien wordt talentontwikkeling van de musici van morgen gestimuleerd. Op deze manier blijft philharmonie zuidnederland bouwen aan een duurzame, muzikale toekomst van de regio Zuid-Nederland.

speelt u mee?
Met de immer groeiende betrokkenheid van het bedrijfsleven, particulieren en Vrienden speelt philharmonie zuidnederland een fundamentele, verbindende rol in het muzikale hart van Zuid-Nederland. Samen met u gaan wij graag de meest waardevolle verbindingen aan en leveren wij maatwerk in samenspel. Zo staan we samen sterk voor de toekomst van symfonische klassieke muziek.

blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten en aantrekkelijke acties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en volg ons via Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram.