Wat is een schenking?
Een schenking is een bijdrage die u doet als u in leven bent. Schenken kan u verschillende fiscale voordelen bieden. Schenken aan philharmonie zuidnederland kan éénmalig of periodiek. De philharmonie zuidnederland is sinds 2013 een culturele ANBI-instelling, waardoor op uw schenking de Geefwet van toepassing is. Hierdoor is uw schenking fiscaal aftrekbaar.

Wat is nalaten?
Nalaten is een bijdrage die pas wordt uitgekeerd na uw overlijden. Door middel van een legaat of erfstelling in uw testament, geeft u aan dat u een deel van uw vermogen wilt nalaten aan philharmonie zuidnederland.

Wat is een legaat?
In een legaat legt u vast welk specifiek geldbedrag u wilt nalaten aan ons orkest. Dat bedrag krijgt dan concreet philharmonie zuidnederland als bestemming.

Wat is een erfstelling?
In een erfstelling neemt u philharmonie zuidnederland op als (mede-)erfgenaam. Het orkest ontvangt dan een door u vastgesteld percentage van uw nalatenschap. Een codicil of handgeschreven verklaring zijn niet rechtsgeldig om uw bijdrage aan philharmonie zuidnederland, na uw overlijden, te voltooien.

Gratis notariële ondersteuning
Wij begrijpen dat zowel schenken als nalaten, weloverwogen beslissingen voor u zijn. We werken daarom samen met een netwerk van notarissen dat u graag adviseert over de mogelijkheden. De notarissen uit dit netwerk stellen geheel kosteloos de benodigde documenten op, wanneer u er klaar voor bent uw keuze definitief vast te leggen. Wilt u gebruik maken van deze ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Het philharmonie zuidnederland Fonds
Sinds 2017 heeft philharmonie zuidnederland, met dank aan het Elisabeth Strouven Fonds, een eigen fonds. Dit maakt het mogelijk een onafhankelijke bron van inkomsten te genereren zodat het orkest kan blijven bouwen aan verbinding met de regio, educatie en innovatie. Bekijk de website van Het philharmonie zuidnederland Fonds.

ANBI en Erkend Goed Doel
De philharmonie zuidnederland is een culturele ANBI-instelling, waardoor de Geefwet op uw bijdrage van toepassing is, en is een Erkend Goed Doel volgens het Centraal Bureau Fondsenwerving. Dit maakt uw ondersteuning mogelijk fiscaal aantrekkelijk. Neem contact met ons voor meer informatie.  Wilt u uw bijdrage direct vastleggen in een periodieke overeenkomst, dan kunt u hier het formulier downloaden.