Fotograaf: Simon van Boxtel

heartbeat

groep 7-8

Op zoek naar jezelf heb je de ander nodig om je aan te spiegelen. Wie ben ik, welke talenten heb ik en hoe wil ik dat anderen mij zien? Onderzoekend kom je steeds dichter bij jezelf, bij je eigen heartbeat.

locatie: concertzaal of theater
 

De philharmonie zuidnederland volgt de landelijke richtlijnen van de overheid m.b.t. het Coronavirus. Hierdoor worden alle activiteiten tot 6 april, waaronder HeartBeat, geannuleerd of verplaatst. Scholen ontvangen hierover een bericht. Lees hier meer.

Ken jij dat? Je hoort muziek en plots ben je vrolijk, je voelt weer wat je diep vanbinnen wil. Stilzitten lukt niet meer, je danst! HeartBeat is een wervelend dansconcert met vijf dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht, een spoken word artist en een live orkest met de mooiste muziek: van beroemde klassieke componisten als Bach en Beethoven tot eigentijdse muziekmakers.

Een jongen vindt zijn hartslag terug door dans en muziek. Deze zoektocht resulteert in een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Van welke muziek gaat jouw hart sneller kloppen? Of heeft de dans juist je voorkeur? 

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit een voorprogramma met vijf mini-optredens van musici en dansers voor kleine groepen gevolgd door het dansconcert HeartBeat in de zaal. HeartBeat is gemaakt voor de doelgroep 10-14 jaar. Het gehele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen en stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken?

Het digitale lesmateriaal bestaat uit muziek- en dansopdrachten die een beroep doen op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen van de leerling. Daarmee gaan ze op zoek naar waar hun hart sneller van gaat kloppen, naar hun passie. In een persoonlijk logboekje beantwoorden ze vragen, maken ze opdrachten en beschrijven ze wat ze van de muziek en dans vinden. Een veilige manier om persoonlijke gedachten onder woorden te brengen. 

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Kunstloc.

philharmonie zuidnederland
dirigent Sander Teepen
dans SALLY Dansgezelschap Maastricht
choreografie Stefan Ernst
met medewerking van Dichter
met dank aan

   
      
       

praktische informatie

locatie concertzaal of theater
aantal musici voltallig symfonieorkest
aantal leerlingen per concert maximaal 300
aantal concerten per dag 2
duur voorprogramma 30 minuten, concert 35 minuten

speeldata 2020
Venlo: De Maaspoort | do 5 mrt | 10.15 en 13.00 u
Kerkrade: Theater Kerkrade | vr 6 mrt | 10.15 en 13.00 u VOL
Breda: Chassé Theater | di 24 mrt | 10.15 en 13.00 u GEANNULEERD/ UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS
Oosterhout: De Bussel | wo 25 mrt | 10.15 en 13.00 u GEANNULEERD/ UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS
Eindhoven: Muziekgebouw | do 26 mrt | 10.15 en 13.00 u GEANNULEERD/ UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS
Maastricht: Theater aan het Vrijthof | vr 27 mrt | 13.00 u GEANNULEERD/ UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS


lesmateriaal heartbeat 

LET OP! We adviseren je om het digitale lesmateriaal te gebruiken in Google Chrome of Firefox. Gebruik je Internet Explorer? Zorg dat je de laatste versie gebruikt.

Nuttige downloads:

Handleiding voor de leerkracht (PDF)
Logboekje voor de leerlingen (PDF)
 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info