Joost Geevers

Joost Geevers is een veelzijdig musicus. Niet alleen als dirigent en trombonist, maar ook als acteur in muziektheatervoorstellingen, als docent, componist en schrijver. Het is zijn missie om de rijkdom en waarde die muziek te bieden heeft over te brengen op een divers publiek.

Als gastdirigent werkt hij veelvuldig samen met het Haags Philharmonisch Orkest en het Nationaal Balletorkest en debuteert hij komend seizoen bij philharmonie zuidnederland. Ook is hij een actief pleitbezorger van nieuwe muziek in binnen- en buitenland. Hij dirigeerde de Nederlandse premières van Ives' Universe Symphony met het Noord-Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht met het Radio Filharmonisch Orkest. In het seizoen 2008-2009 was hij dirigent aan de Ligeti Academy van het Asko| Schönberg Ensemble. Ook dirigeerde hij onder andere het Nederlands Blaasensemble, het Ives Ensemble, Ensemble Klang, Percussie Den Haag, Aarhus Sinfonietta, Ensemble de Musica Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra.

Als trombonist freelancet hij bij het Haags Philharmonisch Orkest, het Noord-Nederlands Orkest, het Nationaal Balletorkest, Phion, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko| Schönberg Ensemble, onder anderen. Ook is hij medeoprichter en performer bij het hedendaagse muziektheatergezelschap Neo-fanfare 9x13 en de kamermuziekgroep Utrecht Collective. Hij verscheen op het podium als muzikant/acteur in voorstellingen van De Nationale Opera, het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni.

Zijn eerste boek 'In gesprek met de oude meesters' verscheen in 2015. En sinds 2016 is Joost docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Lampegats Konzèrt

Dirigent Joost Geevers | Presentatie Leon van der Zanden | Piano Thomas Beijer | Sopraan Laetitia Gerards | Bariton Luthando Qave

Genieten met een lach en een traan
wo 15 feb - 20:11