Business Controller (Managing)

De philharmonie zuidnederland is een uitzonderlijk symfonieorkest dat opvalt door haar originele en vaak onverwachte aanbod voor bezoekers in hun meest diverse verschijningsvorm. Met de mooiste symfonische muziek raken zij mensen in hoofd, hart en ziel in de concertzaal, op scholen en digitaal. Het orkest streeft naar de hoogste kwaliteit in al haar uitingen en valt op door cultureel ondernemerschap. De philharmonie zuidnederland bespeelt 25% van het Nederlands grondgebied en is gevestigd in Eindhoven en Maastricht. De philharmonie zuidnederland biedt een rijk scala aan activiteiten. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van carnavalsconcerten tot filmprojecten. En van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières, business events en educatieve projecten voor de jeugd op scholen. De philharmonie zuidnederland is een orkest van en voor iedereen: een bruisend gezelschap dat altijd en overal met bevlogen musici en stafleden maatwerk levert op het hoogste niveau. Onder leiding van Intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een orkest dat doorlopend haar grenzen verlegt. De organisatie bestaat uit 140 medewerkers die continue zoeken naar nieuwe initiatieven en creativiteit.

Om de toekomstige pensionering van de huidige Controller/Hoofd Administratie goed te laten verlopen en ook om de innovatie van de organisatie kracht bij te zetten, is de organisatie momenteel op zoek naar een:

Business Controller (Managing)

Communicatief, financieel expert die naast de controlling werkzaamheden en het leidinggeven aan de afdeling ook meedenkt over de strategie

Uitdaging 
Als Business Controller ben je de rechterhand van de Intendant en adviseer en ondersteun je op het gebied van de financiële- en administratieve organisatie. Je ontwikkelt in samenspraak met de Intendant het financiële beleid en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de administratieve processen, de verbetering van deze processen en het opstellen van periodieke rapportages zoals de begroting en de jaarrekening. De philharmonie zuidnederland heeft te maken met een complexe subsidiecyclus die door de Business Controller gemanaged wordt. Je geeft leiding aan de afdeling Financiële Administratie (FA) en deze bestaat uit een Assistent Controller en een viertal Financieel- en Salarisadministrateurs. Voorts lever je samen met de andere hoofden van de afdelingen een bijdrage aan het strategische- en tactische beleid van de organisatie. 

De afdeling FA werkt zeer nauw samen met de andere afdelingen in de realisatie van de bedrijfsdoelstellingen en heeft hierin een sturende rol als het gaat om processen, rapportages en deadlines. Een belangrijke taak voor jou als Business Controller is het zorgen voor steeds meer eigenaarschap bij de afdelingen en projecten voor wat betreft het komen tot budgetten en projectadministraties. Daarnaast onderzoek je met diverse collega’s binnen de organisatie welke mogelijkheden er zijn om op innovatieve wijze nieuwe inkomsten te genereren en een bijdrage te leveren aan de culturele ontwikkeling van onze maatschappij.

De financiële rapportages (zoals maandrapportages, begrotingen, jaarrekeningen) worden door jou beoordeeld op basis van de vastgestelde begroting en de meerjarenplannen. Je ziet toe op een goede en tijdige levering, ook aan derden zoals de accountant, gemeenten, provincies en het rijk. Daarnaast heb je meer externe contacten zoals met banken, belastingdienst, uitvoerders van sociale wetten, pensioenverzekeraars en andere verzekeraars. 

Profiel
Naast een HBO plus werk- en denkniveau beschik je over een brede ervaring en kennis op het gebied van financiën. Leidinggevende ervaring en kennis van ICT is gewenst. Op een communicatieve en verbindende wijze stem je de begroting- en subsidiecycli af met de betreffende medewerkers en instanties. Verder kun je je inleven in de leefwereld van de musici en ben je in staat aan te passen aan veranderende omgevingen. Je hebt een probleemoplossend vermogen en weet een helikopterview te ontwikkelen waardoor het bijdragen aan het strategisch beleid van de organisatie vanzelfsprekend is.

Aanbod en arbeidsvoorwaarden           
De philharmonie zuidnederland biedt een ambitieuze, artistieke werkomgeving waarin je als Business Controller alle ruimte krijgt om, samen met jouw team van professionals, een cruciale rol te vervullen in het realiseren van de financiële verantwoordelijkheden en ambities van de organisatie. De volgende arbeidsvoorwaarden worden geboden:

·          Een enthousiast team met vakkundige collega’s

·          Een inspirerende, creatieve werkomgeving waar de mooiste symfonische muziek wordt gemaakt

·          Hybride werken voor een goede balans tussen werk en privé

·          Een zonder meer marktconform salaris op basis van een 36-urige werkweek (fulltime)

·          25 vakantiedagen en een vakantietoeslag van 8%

·          Secundaire arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn binnen de culturele sector

·          Het is zowel mogelijk om in Eindhoven als in Maastricht op locatie te werken.

Geïnteresseerd?
Hebben wij jouw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij je van harte uit om zo spoedig mogelijk via onze website www.equipe-bv.nl of onderstaande link op deze vacature te reageren. Graag ontvangen wij dan een motivatiebrief en een op deze positie toegespitst CV waaruit jouw relevante achtergrond voor deze positie blijkt.

https://www.equipe-bv.nl/nl/vacatures/Business-Controller-Managing

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Katinka ten Ham (Senior Consultant) bereikbaar via telefoonnummer +31(0)6 54 34 02 72 of Milo Gordijn (Consultant) bereikbaar via +31(0)6 82 25 38 32. Ook kunt u contact opnemen met ons kantoor in Maastricht +31 (0)43 32 999 55. 

Een competentieanalyse en referentieonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure. Evenals een ontwikkelassessment voor de benoemde kandidaat.