Na groot succes organiseert philharmonie zuidnederland de tweede editie van de symphonic mob, de Philmob!

De eerste symphonic mob in Nederland was een groot succes! Meer dan 400 enthousiaste amateurs van alle niveaus en alle leeftijden voegden zich bij het professionele orkest philharmonie zuidnederland en brachten hun publiek in vervoering. Samen gaven ze een geweldige performance in de openbare ruimte. Een onvergetelijke ervaring voor zowel de amateurs als zeker ook voor de professionals. Het publiek dat in de binnensteden van Maastricht en Eindhoven aan het winkelen was, werd verrast met een kippenvel moment.  

Philharmonie zuidnederland heeft deze symphonic mob helemaal omarmd en gaat er vol enthousiasme mee verder onder een eigen naam: Philmob!

In juni 2023 het vervolg: de tweede Philmob met een nieuw programma! 

  • vrijdag 23 juni om 20.00 uur in het Piazza Center in Eindhoven
  • zaterdag 24 juni 19.00 uur op de Parade in Den Bosch
  • zondag 25 juni 15.00 uur in het Corio Center te Heerlen.

Het orkest hoopt alle enthousiaste deelnemers van afgelopen jaar weer terug te zien en hoopt dat deze editie nog veel meer nieuwe gezichten aansluiten. Samen laten we de muziekcultuur in de regio horen, laten we zien hoe muziek leeft en verbindt. Daarbij staat het plezier hebben in het samen musiceren voorop en speelt niveau geen enkele rol!

Ook dit jaar zal Duncan Ward, onze chef- dirigent, zelf de muzikale leiding op zich nemen! Een bijzondere ervaring om onder deze geweldig gedreven en enthousiaste professional te mogen spelen. 

Het orkest nodigt strijkers, blazers, slagwerkers, van beginneling tot gevorderd amateur, jong en oud, uit om samen te spelen. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Geef je hieronder snel op!

Programma:

  • Bizet - Les Toréadors (uit Carmen)                                                  
  • Bizet - Habanera (uit Carmen)          
  • Elgar - Pomp and Circumstance, mars nr. 1)  
  • Dvorak - Slavische Dans nr. 2 op. 46                        
  • Holst - Mars (uit The Planets)   


Audrey Staaks, dwarsfluitiste en al jaren bestuurslid van de Philips Harmonie is benoemd tot projectleider en fungeert als intermediair tussen orkest en de amateurmusici. Zij is bereikbaar via audrey.staaks@philharmoniezuidnederland.nl.