philharmonie zuidnederland introduceert Symphonic Mob in Nederland. Doe mee!

De allereerste editie van de Symphonic Mob in Nederland vindt deze zomer plaats! Musiceren in een mega groot orkest midden in de stad. En hoe gaaf is het dat Duncan Ward, de nieuwe chef-dirigent, zelf de muzikale leiding op zich neemt! Deze grootschalige samenwerking tussen amateurmusici en de professionals van het orkest, is in Duitsland al een groot succes. Samen met de amateurs uit de regio wil philharmonie zuidnederland laten horen hoe de muziekcultuur in de regio leeft en verbindt. 

Het orkest nodigt amateurs van alle leeftijden uit om samen te spelen. Strijkers, blazers, slagwerkers, iedereen is welkom. Daarbij staat het plezier hebben in het samen musiceren voorop en speelt niveau geen enkele rol. Iedereen mag meedoen, van beginneling tot gevorderd amateur. De originele partijen en vereenvoudigde versies staan op deze site.

Deze eerste editie van de Symphonic Mob vindt plaats in het weekend van 18 en 19 juni. Op zaterdag om 13.00 uur in de Piazza in Eindhoven en op zondagochtend vanaf 11.00 uur in winkelcentrum Entre Deux in Maastricht. 

Let op: Maximaal 250 kunnen deze eerste editie deelnemen, dus geef je snel op! 
(Bij teveel aanmeldingen zullen we helaas een selectie moeten maken).

Het programma:
1.    Georges Bizet - Les Toréadors (Carmen)
2.    Edward Elgar - Nimrod (Enigma Variaties)
3.    Johannes Brahms - Hongaarse dans nr 1 & 5
4.    Edvard Grieg - In de hal van de Bergkoning
Klik op bovenstaande stukken voor een korte video-introductie!

De Symphonic Mob is een opvolger voor de HAFA-concerten die nog meer tegemoet komt aan de speerpunten van het orkest. ‘Nog meer muziekverenigingen en amateurmusici zullen op deze manier de mogelijkheid krijgen om samen te werken en muziek te maken met de professionele musici van philharmonie zuidnederland. En met elkaar. Want dit project mondt uit in één groots muzikaal evenement. Het vindt niet alleen plaats in de beslotenheid van de repetitieruimte, maar wordt op een ludieke wijze in de openbare ruimte gepresenteerd, met publiek. Daarmee laten we samen de muziekcultuur van onze regio zien, ‘muziek leeft en verbindt’. Zeker na deze moeilijke periode voor alle amateurverenigingen en opleidingen laten we aan iedereen zien dat we er nog zijn.


De Symphonic Mob is veel dank verschuldigd aan de 'connecting talent'   


En dank aan de sponsor van het slagwerk:


Audrey Staaks, dwarsfluitiste en al jaren bestuurslid van de Philips Harmonie is benoemd tot projectleider en fungeert als intermediair tussen orkest en de amateurmusici. Zij is bereikbaar via audrey.staaks@philharmoniezuidnederland.nl.