brabantse blazersdag 2018

Samen muziek maken verbindt. Tijdens de Brabantse Blazersdag op 10 maart 2018 in Kaatsheuvel maakten onze orkestmusici een dag muziek met maar liefst 104 blaasmuzikanten uit de HAFA-wereld: een dag vol muziek met masterclasses voor blaasmuzikanten van alle niveaus en leeftijden met spetterende eindoptredens!

Amateurblazers van alle niveaus namen deel aan deze Brabantse Blazersdag: het beginnend blaasensemble (A/B diploma) speelde o.l.v. Roger Niese (klarinettist/dirigent) en het gevorderd blaasensemble (C/D diploma) o.l.v. Joost Smeets (tubaïst/dirigent). De Brabantse Blazersdag 2018 werd in nauwe samenwerking met de Brabantse Bond van muziekverenigingen, gerealiseerd. Docenten van de Aleph uit Heusden en het KunstPodium uit Dongen, Gilze en Rijen ondersteunden de deelnemers en speelden mee in de ensembles.

Daarnaast waren er masterclasses voor bevlogen musici van philharmonie zuidnederland: klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hobo, fagot, trompet, hoorn, trombone of euphonium/tuba. De dag werd afgesloten met een spetterend eindoptreden!

De Brabantse Blazersdag 2018 was een groot succes en zorgde voor inspiratie bij zowel de amateurmuzikanten als de orkestmusici. 

Bekijk hier het item dat Omroep Brabant maakte (vanaf 3 min 10).