Geef om klassiek: schenken en nalaten

Als liefhebber van klassieke en symfonische muziek vindt u het belangrijk dat klassieke muziek, en philharmonie zuidnederland in het bijzonder, voor onze regio behouden blijft en kan blijven bijdragen aan de muzikale toekomst van volgende generaties. Overweegt u een deel van uw vermogen te schenken of na te laten aan philharmonie zuidnederland? Voor liefhebbers als u, bieden we verschillende mogelijkheden om ons orkest te steunen.

 

Mogelijkheden schenken

Een schenking is een bijdrage die u doet als u in leven bent. Schenken aan philharmonie zuidnederland kan éénmalig of periodiek. Voor beide vormen geldt dat schenkingen alleen aftrekbaar zijn als de begunstigde een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. De philharmonie zuidnederland is een culturele ANBI-instelling, waardoor de Geefwet van toepassing is op uw gift. Dit maakt uw schenking fiscaal aantrekkelijk.

Mogelijkheden nalaten 

Nalaten is een bijdrage die pas wordt uitgekeerd na uw overlijden. Door middel van een legaat of erfstelling in uw testament, geeft u aan dat u een deel van uw vermogen wilt nalaten aan philharmonie zuidnederland.

Wat is een legaat?
In een legaat legt u vast welk specifiek geldbedrag u wilt nalaten aan ons orkest. Dat bedrag krijgt dan concreet philharmonie zuidnederland als bestemming.

Wat is een erfstelling?
In een erfstelling neemt u philharmonie zuidnederland op als (mede-)erfgenaam. Het orkest ontvangt dan een door u vastgesteld percentage van uw nalatenschap. Een codicil of handgeschreven verklaring zijn niet rechtsgeldig om uw bijdrage aan philharmonie zuidnederland, na uw overlijden, te voltooien.

Gratis notariële ondersteuning
Wij begrijpen dat zowel schenken als nalaten, weloverwogen beslissingen voor u zijn. We werken daarom samen met een netwerk van notarissen dat u graag adviseert over de mogelijkheden. De notarissen uit dit netwerk stellen geheel kosteloos de benodigde documenten op, wanneer u er klaar voor bent uw keuze definitief vast te leggen. Wilt u gebruik maken van deze ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Het philharmonie zuidnederland Fonds
Sinds 2017 heeft philharmonie zuidnederland, met dank aan het Elisabeth Strouven Fonds, een eigen fonds. Dit maakt het mogelijk een onafhankelijke bron van inkomsten te genereren zodat het orkest kan blijven bouwen aan verbinding met de regio, educatie en innovatie. Bekijk de website van Het philharmonie zuidnederland Fonds.

img 1Of download de digitale brochure.

Persoonlijk contact
In bovenstaande brochure staan alle mogelijkheden uitgebreid toegelicht. Wij maken ook graag kennis met u in de vorm van een persoonlijk gesprek. Neem hiervoor contact met ons op.

Maud Douwes
Relatiemanager philharmonie zuidnederland
T: 088-1660723 / 06-12401230
E: maud.douwes@philharmoniezuidnederland.nl
 

 
     
    

Annemarie Borm
Relatiemanager philharmonie zuidnederland en stichting Vrienden
T: 088-1660743
E: annemarie.borm@philharmoniezuidnederland.nl 

 
     
Lucas Bos

Lucas Bos
Relatiemanager philharmonie zuidnederland 
T: 088-1660739
E: lucas.bos@philharmoniezuidnederland.nl