Zet je Toon (groep 5-8)

Door het zelf te doen, leer je des te beter. Ontdek met elkaar je eigen tonen, voeg ze samen onder leiding van een musicus van philharmonie zuidnederland en je hebt een eigen gemaakte compositie. Wat het extra leuk maakt is dat een tweede musicus uit het orkest met jullie klas meespeelt. Zo wordt het helemaal echt. Net een orkest…

Zet je Toon is een creatieve muzikale workshop. In de workshop worden de leerlingen bewust gemaakt van klankkleur, samenklank, actie en reactie op elkaars klanken. Daarna werken ze via een verhaal aan hun eigen muziekstuk. De workshopleider daagt de leerlingen uit om op zoek te gaan naar beeldende klanken. Deze neemt uiteenlopende instrumenten mee waardoor de leerlingen een rijk scala aan klanken kunnen onderzoeken. Uiteindelijk ontstaat er een slotstuk dat alleen door goed samenwerken en goed luisteren naar elkaar ten gehore kan worden gebracht.


Praktische informatie

Locatie op school, de presentatie in de aula of op het schoolplein
Aantal musici 2 musici met ongeveer 15 leerlingen
Data beperkt beschikbaar, in overleg met de school
Duur van een workshop 2 uur
Omdat de groepsgrootte nogal nauw luistert overleggen we ruim van te voren over de planning van de workshop.We helpen je graag!
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op:

Adeline van Campen
adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl
088 16 60 726