nieuwsgierige neus

groep 1-2

Muziek en kleuters, dat hoort bij elkaar. Zingend leren we ze de moeilijkste dingen. Niets zo leuk als geluiden ontdekken in alles om je heen. Zingend, dansend, kijkend en luisterend, met muziek verkent de kleuter de hele wereld!

locatie: op school

 

De philharmonie zuidnederland volgt de landelijke richtlijnen van de overheid m.b.t. het Coronavirus. Hierdoor worden alle activiteiten tot 6 april, waaronder Nieuwsgierige Neus, geannuleerd of verplaatst. Scholen ontvangen hierover een bericht. Lees hier meer.

Ninus is een meisje met een heel Nieuwsgierige Neus. Door het kiertje van haar raam hoort ze muziek die haar oren doet tollen. ‘Dat wil ik ook! Dag papa, dag mama!, ik moet even weg’. Ninus gaat op reis. Ze hoort de geluiden van de drukke stad, geniet van feestmuziek en voelt de ijzige stilte van de winterse wereld. Ze ontmoet vreemde personages op haar tocht. Dan kijkt ze achterom. Ze is verdwaald. Paniek! Tot ze haar oren goed spitst. Ze hoort haar vader en moeder, in de verte… zo klinkt thuis!

Vier musici van philharmonie zuidnederland nemen kleuters mee op deze muzikale ontdekkingsreis. Een voorstelling die bij jou op school komt, waarbij de kinderen van heel dichtbij kennismaken met de instrumenten. En tijdens de voorstelling mogen ze af en toe even meedoen.

Met het bijbehorende lesmateriaal komt Nieuwsgierige Neus ook in de klas. De kinderen bekijken van tevoren de rijk geïllustreerde vertelplaten over de voorstelling, op de achtergrond klinkt de muziek uit de voorstelling al vast een keer. Bij elke vertelplaat zijn korte muziekactiviteiten beschreven, passend bij de thema’s in de voorstelling: thuis, op straat, winterse wereld en feest. In totaal zijn er vijf vertelplaten. Op de laatste is een overzicht van de totale reis van Ninus te zien, mooi om samen nog eens na te genieten.

viool Monique Pellens, Marleen Matser klarinet Karel Plessers cello Sanne de Graaf
regie Lise-Lott Kok
vormgeving Steffie van Lamoen
prenten Mo Swillens

praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 4 musici
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 45 minuten

speeldata 2019-2020
ma 4 nov, di 5 nov, wo 6 nov 2019 VOL
ma 11, di 12 nov 2019 VOL
ma 9 mrt, di 10 mrt, wo 11 mrt, do 12 mrt, vr 13 mrt 2020 VOL
ma 30 mrt, di 31 mrt, wo 1 apr, do 2 apr, vr 3 apr 2020 GEANNULEERD/ UITGESTELD I.V.M. CORONAVIRUS
ma 6 apr, di 7 apr, wo 8 apr 2020 VOL

N.B. NIEUWSGIERIGE NEUS IS UITVERKOCHT VOOR SCHOOLJAAR 2019-2020

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info