Nieuwsgierige Neus (groep 1-2)

Ninus is een meisje met een heel Nieuwsgierige Neus. Door een kiertje van haar raam hoort ze muziek die haar oren doet tollen. ‘Dat wil ik ook! Dag papa, dag mama! Ik moet even weg’. Ninus gaat op reis. Ze hoort de geluiden van de drukke stad, geniet van feestmuziek en voelt de ijzige stilte van de winterse wereld. Onderweg ontmoet ze vreemde personages. Dan kijkt ze achterom. Ze is verdwaald. Paniek! Tot ze haar oren goed spitst. Hoort ze daar haar vader en moeder, in de verte? Ja, zo klinkt thuis! Vier musici van philharmonie zuidnederland nemen de kleuters mee op deze muzikale ontdekkingsreis. 

Nieuwsgierige Neus is een muzikale voorstelling die bij jou op school komt, waarbij de kinderen heel dichtbij kennismaken met live muziek.

Schrijf nu in   Lesmateriaal

Lesmateriaal
Met het bijbehorende lesmateriaal komt Nieuwsgierige Neus ook in de klas. De kinderen bekijken vooraf de rijk geïllustreerde vertelplaten over de voorstelling, op de achtergrond klinkt de muziek uit de voorstelling al vast een keer. Bij elke vertelplaat zijn korte muziekactiviteiten beschreven, passend bij de thema’s in de voorstelling: thuis, op straat, winterse wereld en feest. In totaal zijn er vijf vertelplaten. Op de laatste is een overzicht van de totale reis van Ninus te zien, mooi om samen nog eens na te genieten.

viool
 Monique Pellens, Marleen Matser
klarinet Karel Plessers
cello Sanne de Graaf
regie Lise-Lott Kok
vormgeving Steffie van Lamoen
prenten Mo Swillens

Waarom zou je Nieuwsgierige Neus aanbieden aan je leerlingen?

  • De thema’s in de voorstelling passen bij je dagelijkse lessen: Feest, Verkeer, Thuis, Winter en Reizen.
  • Tijdens de reis die Ninus maakt komen verschillende emoties voorbij. De kinderen ervaren dat muziek deze emotie kan uitbeelden.
  • De kinderen luisteren naar korte fragmenten klassieke muziek tijdens het kijken naar illustraties uit de voorstelling. Voor veel kinderen een nieuwe ervaring. 
  • De kinderen gaan zelf muziek maken bij de thema’s uit de voorstelling: ze maken bv een muzikaal cadeau voor een ander. 

Praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 4 musici
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 45 minuten

Nieuwsgierige Neus speelt in verschillende periodes gedurende het schooljaar. We zoeken graag samen met jou een geschikte datum. Neem contact op met Aiske: aiske.fonda@philharmoniezuidnederland.nl of 088 16 60 744


Muziek voor jonge gasten

We helpen je graag!
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op:

Aiske Fonda
aiske.fonda@philharmoniezuidnederland.nl
088 16 60 744