nieuwsgierige neus

groep 1-2

Muziek en kleuters, dat hoort bij elkaar. Zingend leren we ze de moeilijkste dingen. Niets zo leuk als geluiden ontdekken in alles om je heen. Zingend, dansend, kijkend en luisterend, met muziek verkent de kleuter de hele wereld!

locatie: op school

   

Ninus is een meisje met een heel Nieuwsgierige Neus. Door een kiertje van haar raam hoort ze muziek die haar oren doet tollen. ‘Dat wil ik ook! Dag papa, dag mama! Ik moet even weg’. Ninus gaat op reis. Ze hoort de geluiden van de drukke stad, geniet van feestmuziek en voelt de ijzige stilte van de winterse wereld. Onderweg ontmoet ze vreemde personages. Dan kijkt ze achterom. Ze is verdwaald. Paniek! Tot ze haar oren goed spitst. Hoort ze daar haar vader en moeder, in de verte? Ja, zo klinkt thuis! Vier musici van philharmonie zuidnederland nemen de kleuters mee op deze muzikale ontdekkingsreis. 

Nieuwsgierige Neus is een muzikale voorstelling die bij jou op school komt, waarbij de kinderen van heel dichtbij kennismaken met de instrumenten.

Met het bijbehorende lesmateriaal komt Nieuwsgierige Neus ook in de klas. De kinderen bekijken van tevoren de rijk geïllustreerde vertelplaten over de voorstelling, op de achtergrond klinkt de muziek uit de voorstelling al vast een keer. Bij elke vertelplaat zijn korte muziekactiviteiten beschreven, passend bij de thema’s in de voorstelling: thuis, op straat, winterse wereld en feest. In totaal zijn er vijf vertelplaten. Op de laatste is een overzicht van de totale reis van Ninus te zien, mooi om samen nog eens na te genieten.

viool Monique Pellens, Marleen Matser klarinet Karel Plessers cello Sanne de Graaf
regie Lise-Lott Kok
vormgeving Steffie van Lamoen
prenten Mo Swillens

praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 4 musici
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 45 minuten

speeldata 2021 
di 2, wo 3, do 4, vr 5 februari 2021
ma 8, di 9, wo 10, do 11, vr 12 maart 2021
ma 15, di 16, wo 17, do 18, vr 19 maart 2021
ma 12, di 13, wo 14, do 15, vr 16 april 2021 Kindermuziekweek! 

 

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.