De philharmonie zuidnederland is een uitzonderlijk symfonieorkest dat opvalt door haar originele en vaak onverwachte aanbod voor bezoekers in hun meest diverse verschijningsvorm. Met de mooiste symfonische muziek raken zij mensen in hoofd, hart en ziel in de concertzaal, op scholen en digitaal. Het orkest streeft naar de hoogste kwaliteit in al haar uitingen en valt op door cultureel ondernemerschap. De philharmonie zuidnederland bespeelt 25% van het Nederlands grondgebied en is gevestigd in Eindhoven en Maastricht. De philharmonie zuidnederland biedt een rijk scala aan activiteiten. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van carnavalsconcerten tot filmprojecten. En van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières, business events en educatieve projecten voor de jeugd op scholen. De philharmonie zuidnederland is een orkest van en voor iedereen: een bruisend gezelschap dat altijd en overal met bevlogen musici en stafleden maatwerk levert op het hoogste niveau. Onder leiding van Intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een orkest dat doorlopend haar grenzen verlegt. De organisatie bestaat uit 140 medewerkers die continu zoeken naar nieuwe initiatieven en creativiteit.

Ben jij mensgericht en wil je graag meewerken aan onze lerende organisatie? Ter versterking van onze afdeling HR zoeken wij een:

HR business partner (managing 28-32 uur)

Functie
Als HR business partner, rapporteer je aan de Intendant/bestuurder en ben je lid van het MT. In je samenwerking ligt de focus op de interne organisatie van het orkest, maar ook bepaal je mede het beleid van de organisatie. Je vervult een belangrijke en faciliterende rol op het gebied van onderlinge samenwerking, leiderschapsontwikkeling en de ontwikkeling van onze medewerkers.  Je bent een belangrijke sparringspartner voor onze professionals in het orkest. Je ondersteunt de directie bij overleg met de Ondernemingsraad en indien nodig vakorganisaties. Verder ben je verantwoordelijk voor alle HRM activiteiten. Je activiteiten zijn een mix van strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je wordt ondersteund door een HR adviseur. Je werkt daarnaast nauw samen met het hoofd orkestzaken, die ten aanzien van de musici een functioneel leidinggevende rol vervult en de salarisadministratie. 

De veranderende rol van het orkest van toekomst is een belangrijk HRM-thema binnen een organisatie die zich steeds weer waar dient te maken in het grillige politieke landschap van subsidies.

Kortom, het gaat om een heel veelzijdige en uitdagende functie. Een functie voor een echte professional!

Functie-eisen
Enthousiast?  Wat verwachten we van je?

  • Universitair werk- en denkniveau.
  • Inspirerend leiderschap op persoons-, team- en organisatieniveau.
  • Visie kunnen bedenken en vertalen in acties en doen.
  • Je inspireert anderen vanuit een open mindset.
  • Je hebt improvisatietalent en lenigheid in het omgaan met onverwachte omstandigheden.
  • Je bent besluitvaardig en daadkrachtig.
  • Je bent sensitief voor ontwikkelingen intern en extern en zoekt hierin de verbinding.
  • Je hebt adaptief vermogen.
  • Ervaring bij een BIS- of culturele instelling is een pre, maar geen voorwaarde.
  • Wij werken vanuit twee locaties, Eindhoven en Maastricht, je bent woonachtig binnen deze regio of bereid te verhuizen.

Wat biedt philharmonie zuidnederland?
Een inspirerende creatieve werkomgeving waar de mooiste symfonische muziek wordt gemaakt. 
Hybride werken voor een goede balans tussen werk en privé.
De functie wordt beloond conform CAO van het rijk BBRA schaal 12 op basis van een 36 urige werkweek (fulltime).

Secundaire arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn binnen de culturele sector.

Reageren
Je kunt reageren op deze functie, vóór 24 april 2022, door je CV en motivatiebrief te sturen naar Intendant/bestuurder Stefan Rosu via hrm@philharmoniezuidnederland.nl.

Voor informatie kun je bellen met HR manager Gea Weitenberg 088 – 1660701.

De eerste interviews worden (mogelijk via teams) begin mei gehouden. Een assessment kan deel uit maken van de selectie procedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.