Click here for English.

i-Classics

Klassieke muziek niet meer van deze tijd? Stoffige symfonieën en braaf klappen op de goede momenten? Echt niet! De philharmonie zuidnederland presenteert i-Classics: muziek met een twist. Klassieke muziek is allang niet meer achterhaald, en dat laat philharmonie zuidnederland zien met deze serie concerten waarin het publiek klassieke muziek beleeft op een totaal nieuwe manier.

Tijdens de i-Classics concerten worden de grenzen van klassiek opgezocht met nieuwe manieren van muziek maken en presenteren, en dat alles in cross-overs met dans, mode, film of eten! Het resultaat is een unieke concertbeleving die gegarandeerd nog lang blijft nazinderen. Bestel een drankje, ga zitten, en laat je vol verrassing meevoeren op de muziek. De philharmonie zuidnederland innoveert, en brengt de muziek dichter bij het publiek.

Innovatie is, naast de symfonische concertpraktijk en educatie, één van de drie pijlers van philharmonie zuidnederland. De concertserie i-Classics is hier een onderdeel van: het orkest zoekt hiermee de grenzen van de traditionele orkestpresentatie op en biedt uitdagende programma’s waarin klassieke muziek in cross-over met andere disciplines wordt gepresenteerd. Bijzonder is dat het orkest deze concerten zélf produceert. Zo houdt philharmonie zuidnederland de klassieke muziektraditie levend en presenteert het zich als het orkest van de 21e eeuw.