Muzikale Modules

speciaal voor DOOR!-scholen en Muziekimpuls- scholen in Limburg

Je bent druk bezig met muziek op je school. Er klinkt steeds meer muziek in het gebouw, je leerlingen hebben plezier in het muziek maken. Je ziet ze opbloeien. Er is contact met de plaatselijke harmonie of fanfare. Een bezoek aan een muzikale voorstelling van philharmonie zuidnederland kan dan een prachtige aanvulling zijn.

Stel je het eens voor, je zit bij het concert en je ziet dat je leerlingen zich helemaal laten meevoeren door de live muziek van een echt orkest of van een ensemble op school.
Eerder kregen ze een workshop in de klas of werkte je heel praktisch samen met je muzikale omgeving, de harmonie, fanfare of muziekschool. Misschien reed zelfs de bus voor om je met je klas naar de concertzaal te brengen. Dat kan allemaal met de Muzikale Modules van philharmonie zuidnederland. Lees meer over de mogelijkheden voor DOOR!-scholen en Muziekimpuls-scholen en maak je eigen programma op maat.

Hoe werkt het?

Stap 1: Lees meer over onze educatieve voorstellingen 

€ 4,50 per leerling, speciale DOOR!-prijs

 • Lejo ontdekt het orkest (groep 3-4) in de zaal voor klein symfonieorkest. Lees meer.
 • De Liefhebber (groep (4)-5-6) in de zaal voor symfonieorkest. Lees meer.
 • Orpheus! (groep 5-6-7-(8)) op school door een ensemble. Lees meer.
 • HeartBeat (groep 7-8) in de zaal voor symfonieorkest met dans. Lees meer.


Stap 2: Oriënteer je op onderstaande Muzikale Modules

 • Betaalbaar busvervoer € 1,50 per leerling
  De philharmonie zuidnederland laat graag van zich horen in de volle sterkte van ons symfonieorkest. Om deze concerten te kunnen beluisteren in een mooie concertzaal of mooi theater moeten we allebei reizen. Wij begrijpen dat het regelen van vervoer naar deze zalen een uitdaging is, dus helpen wij je graag door busvervoer tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Geef aan of je school gebruik wil maken van busvervoer en philharmonie zuidnederland organiseert het busvervoer.
   
 • Workshop in de klas als voorbereiding op het concert € 2,00 per leerling
  In de klas bereid je je leerlingen met het toegankelijke digitaal lesmateriaal van philharmonie zuidnederland voor op hun – vaak eerste! - concertbezoek. Een aanvullende workshop vormt een verrijking van deze lessen. De workshop besteedt niet alleen aandacht aan het trainen van muzikale vaardigheden maar gaat ook over kunstbeleving. Inspirerend voor je leerlingen én voor jezelf.
   
 • Verbinding met je muzikale omgeving gratis
  De philharmonie zuidnederland biedt aan samen met jou te bekijken hoe je zinvol kunt samenwerken met je muzikale omgeving. Welke activiteiten die je hier kunt organiseren passen het beste bij de voorstelling die je hebt gekozen? Hoe zorg je er nu voor dat alle onderdelen van het muziekonderwijs elkaar optimaal versterken? Wij gaan dat met een uitgebreid telefonisch overleg samen onderzoeken. Te denken valt aan het organiseren van een instrumentengalerij, waar de leerlingen vast kennismaken met de instrumenten van het symfonieorkest.
   
 • Samenwerking met blazersklassen op school gratis 
  Heb je op school een blazersklas? Dan kunnen we samen zoeken naar een muzikale verbinding tussen het repertoire van de blazersklassen en de muziek uit de voorstelling. Voor deze mooie verbinding stelt het orkest arrangementen beschikbaar van de muziek die de leerlingen in de voorstelling gaan beluisteren. Op die manier maken leerlingen vanuit de praktijk op school al kennis met de muziek uit de voorstelling. Dit heeft alleen betrekking op de voorstellingen De Liefhebber en HeartBeat.
   

Stap 3: schrijf je in!Heb je vragen? Neem contact met ons op!


Voorwaarden

Plaatsing op volgorde van binnenkomst
Vol = vol


De Muzikale Modules van philharmonie zuidnederland komen tot stand in samenwerking met DOOR! en met dank aan de Provincie Limburg.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info