Vrijwilliger educatie

De philharmonie zuidnederland heeft een uitgebreid educatieaanbod voor het basisonderwijs. Jaarlijks ervaren 20.000 leerlingen klassieke muziek en maken ze kennis met instrumenten. Het orkest biedt ensemblevoorstellingen en workshops op school aan en speelt daarnaast speciale theaterconcerten in zalen in heel Zuid-Nederland.

De philharmonie zuidnederland kan deze voorstellingen aanbieden dankzij de hulp van vrijwilligers.

Leerlingen van groep 1-2, groep 3-4 en groep 5-6 ervaren heel dichtbij klassieke muziek in de speelzaal op hun school, bij de voorstellingen Nieuwsgierige Neus, Radio Walvis en Orpheus! Voor ieder kind is dit een bijzondere, indrukwekkende en soms ontroerende ervaring. Alleen maar luisteren naar muziek is soms lastig voor kinderen dus de muziek wordt gecombineerd met toneelspel en een mooi decor. Deze voorstellingen zijn ontwikkeld samen met jeugdtheatermakers; een verhaal, toneelspel en decor zijn daarom naast de muziek een wezenlijk onderdeel van deze voorstellingen. Elke voorstelling heeft een eigen decor, dat vooraf aan de voorstelling moet worden opgebouwd.

De philharmonie zuidnederland zoekt daarom:

VRIJWILLIGER(S)

voor de begeleiding en opbouw van muzikale voorstellingen op basisscholen in Noord-Brabant en Limburg.

Taken begeleider
Als begeleider van het project begeleid je de musici bij hun voorstellingen op basisscholen. Je bent het aanspreekpunt voor zowel de school als de musici. Je reist met de rekwisieten naar de scholen toe en bouwt het decor op en af en begeleidt de kinderen naar de speelzaal toe. Je bent het visitekaartje van philharmonie zuidnederland en straalt plezier en passie voor muziekeducatie uit. Je bent 3 á 4 weken per jaar beschikbaar, de gehele week of in overleg een deel van de week. De tijden per dag zijn gemiddeld van 8:30 (aanvang opbouw op de school) - 14:00 uur. Houd wel rekening met vroeg vertrek. Mocht je niet alle dagen van een week beschikbaar zijn dan kunnen we zoeken naar een combinatie van begeleiders.

Vereisten
Woonachtig in de omgeving van Eindhoven. In het bezit van een auto en rijbewijs. Vanwege de afmetingen van de decorspullen is een middelgrote auto handig maar niet noodzakelijk. Je zult veel met spullen sjouwen, belangrijk is dat je dit ook fysiek aan kan. Je bent punctueel en betrouwbaar, je komt gemaakte afspraken na. De voorstellingen vinden in de ochtend en de middag onder schooltijd plaats. Er zijn 3 á 4 blokken van een week per schooljaar waarin je zoveel mogelijk beschikbaar bent.

Vergoeding
19ct per kilometer en twee vouchers per speelweek voor een concert naar keuze van philharmonie zuidnederland.

Klik hier voor meer informatie over educatie.

Interesse?
Voor aanmelding en meer informatie neem contact op met Adeline van Campen via 088-1660726 of adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl