High Five! Music (groep 5-8)

Hoe gaaf is het om een muzikale High Five! te sturen aan iemand anders? Jouw leerlingen kunnen die zelf maken. Met een beetje hulp van onze musici wordt hun eigen muziek omgetoverd tot een unieke High Five! 

Hoe werkt het?
Voor het maken van een High Five! volgen je leerlingen een digitaal stappenplan op de website. Zo krijgen ze genoeg handvatten om een muzikale boodschap te maken. Voor opa en oma, voor hun beste vriend, voor de hond die overleden is: alles mag. Ze bedenken zelf de ingrediënten van de muziek, zoals een korte melodie of een ritme. Maar ook de stijl van de boodschap, de inhoud en het gevoel dat erin te horen moet zijn. De inspiratievideo’s op onze website helpen de leerlingen om stap voor stap deze keuzes te maken. Kennis van muziek is hierbij niet nodig.

Hebben je leerlingen hun muzikale boodschap klaar en er een video van gemaakt? Stuur deze via de online omgeving naar ons toe en binnen twee weken ontvang je van één van onze musici een unieke videoboodschap terug. Zo maken jouw leerlingen en onze musici sámen muziek: High Five! 

Tip: vraag je leerlingen van welk instrument ze een antwoord willen krijgen.

met dank aan:
Wiertz Foundation

vrienden van philharmonie

Waarom zou je High Five! Music aanbieden aan je leerlingen?

  • De leerlingen gaan doelgericht muziek maken. Hun muzikale ideeën worden serieus genomen door de professionals van het orkest.
  • Het contact met de musicus via de video is heel persoonlijk, de musicus maakt deze High Five! speciaal voor jouw leerling. Iets om trots op te zijn!
  • Door de inspiratievideo’s leren de kinderen verschillende instrumenten uit het symfonieorkest in beeld en geluid kennen. Ze worden vanzelf nieuwsgierig naar de anderen instrumenten in het orkest.

Praktische informatie

locatie in de klas
hoe via een website op het digibord
periode hele schooljaar 
aantal video’s per klas maximaal 6 per klas
kosten €50 per klas

Website High Five! Music

LET OP! We adviseren je om het digitale lesmateriaal te gebruiken in Google Chrome of Firefox. Gebruik je Internet Explorer? Zorg dat je de laatste versie gebruikt.

high five

muziek voor jonge gasten

We helpen je graag!

Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op:

Maud Broeksteeg
maud.broeksteeg@philharmoniezuidnederland.nl