radio walvis

groep 3-4-5-(6)

Kinderen van groep 3 en 4 houden wel van een uitdaging. Als je 6 of 7 bent kun je immers alles. Zelf filmpjes en geluidsverhalen maken? Of zelfs de wereld verbeteren? Kom maar op!

locatie: op school

 

Denk aan een ijsbeer. Bedenk er ook meteen een wereld van sneeuw, zeehonden en bevroren zee bij. Zie je al iets? Je bent in Groenland, een eiland dat helemaal niet groen is, maar sneeuwwit. Daar wonen de Inuit, een volk dat al honderden jaren de allerkoudste sprookjes vertelt. Maar het stoere Inuit-meisje Pilu heeft haar eigen verhaal dat ze graag wil doorvertellen. Ze gebruikt hiervoor een taperecorder, waarmee ze – ‘Tsjik tsjik: Dit is Radióóóó Walvis!’ - haar eigen spannende radioshow maakt. Voor iedereen die luisteren wil.

Radio Walvis is een geestige vertelling gebaseerd op een eeuwenoud Inuit-sprookje, verteld in een volledig gerecycled decor, dat verwijst naar de problematiek van de plastic soep. Een voorstelling met enerzijds een maatschappelijk thema, de plastic problematiek, en anderzijds een krachtig verhaal over binding en loslaten. 

De thematiek van de voorstelling wordt in het digitale lesmateriaal voorbereid door opdrachten vanuit diverse disciplines: vormgeving, drama en muziek. De kinderen leren het liedje dat ze in de voorstelling kunnen meezingen. Als reflectieopdracht maken de leerlingen zelf een radio-uitzending, dat kan heel eenvoudig of uitgebreid worden uitgewerkt.

Radio Walvis is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers&VanGucht. De enorme hoeveelheden plastic op de bühne zijn afkomstig van Stormkop in Antwerpen gejut uit de Schelde.

concept Schippers&VanGucht
regie Jellie Schippers
vormgeving Myriam van Gucht
tekst Jorieke Abbing
actrice Eva Meijering
fluit Alice Poulussen klarinet Roger Niese cello Anneloes de Hooge
compositie thema-muziek Kobe Proesmans
muziekarrangementen Roger Niese
musical coach Tomas de Smet en Kobe Proesmans
met dank aan Carly Ray Heatcote, Intervlag, de kinderen van STORMKOP voor het gejutte plastic. 

Met dank aan

      

Praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal
aantal musici 3 musici en 1 actrice
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur concert 50 minuten

speeldata 2019-2020
ma 27 jan, di 28 jan , wo 29* jan, do 30* jan, vr 31* jan 2020
ma 6* apr, di 7* apr, wo 8 apr, do 9 apr
ma 18* mei, di 19* mei , wo 20* mei 2020
ma 25* mei, di 26* mei, wo 27 mei, do 28* mei, vr 29* mei 2020
di 2* jun, wo 3 jun, do 4 jun, vr 5 jun 2020
*gereserveerd voor Brabant Menu

N.B. VOOR SCHOOLJAAR 2019-2020 ZIJN NOG EEN BEPERKT AANTAL DATA BESCHIKBAAR


lesmateriaal Radio Walvis

LET OP! We adviseren je om het digitale lesmateriaal te gebruiken in Google Chrome of Firefox. Klik hier om Google Chrome te downloaden, klik hier om Firefox te downloaden. Gebruik je Internet Explorer? Zorg dat je de laatste versie gebruikt.

Lesbrief voor leerkrachten.

Competenties.
 

 Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info