brabant menu

samen met Schippers & van Gucht, Theater Artemis en De Stilte presenteert philharmonie zuidnederland het Brabant Menu. Lees hieronder over de uitgangspunten en het aanbod van deze vier Brabantse cultuurgezelschappen. 

Sinds de verzelfstandiging van KunstSelect, een kunstmenu voor Brabantse scholen van Kunstbalie, hebben de vier grootste professionele gezelschappen van Brabant; philharmonie zuidnederland, Schippers & van Gucht, Theater Artemis en De Stilte, de handen ineen geslagen om verschraling van het professionele podiumkunstenaanbod voor scholen tegen te gaan. Wij brengen gezamenlijk ons aanbod onder de aandacht bij primair onderwijs. 

We hebben ambities: amities om het Brabant Menu uit te breiden en van deze tijd te maken. We vroegen daarom een bijdrage aan bij de Impulsgeldenregeling van KunstLoc, de samenvoeging van BKKC en Kunstbalie in Tilburg. In juni 2018 is deze aanvraag toegekend voor de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020.

Wat zijn nu de plannen?

  • Vanaf 2020 wil het Brabant Menu per seizoen 25.000 leerlingen bereiken.
  • Deskundigheidsbevordering: het receptief vermogen van leerkrachten wordt intensief begeleid en getraind zodat ze beter in staat zijn de leerlingen ontvankelijk te maken voor kunst: deze doelstelling komt vanuit de visie dat de leerkracht voor de leerling een belangrijke intermediair vormt in de beleving van de podiumkunsten.
  • Onderzoek doen naar de ontwikkeling van nieuwe formules i.s.m. diverse stakeholders met als doel de zichtbaarheid van voorstellingen te vergroten en de eigen ideeën over kunsteducatie beter voor het voetlicht te brengen.
  • Het aanstellen van een coördinator die een grote hoeveelheid werk van de vier gezelschappen zal overnemen. Sinds 1 oktober 2018 is Patrice Matthee aangesteld als coördinator. 

Bekijk hier het manifest van het Brabant Menu of kijk op de website voor meer informatie. 

De philharmonie zuidnederland biedt in schooljaar 2019-2020 de volgende producties aan in het Brabant Menu:

Radio Walvis (groep 3-4-5-(6))

De Liefhebber (groep (4)-5-6)
HeartBeat (groep 7-8)

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info