FAQ Livestream Concerten

Wat zijn Livestream Concerten?

Een Livestream Concert is een live of rechtstreekse uitzending van een concert waarbij je als publiek niet fysiek in de concertzaal aanwezig bent maar via PC, laptop, telefoon, iPad of tablet met ons bent verbonden. De musici van philharmonie zuidnederland spelen live voor je, maar in plaats van in de concertzaal hoor en zie je ze nu thuis, vanaf je apparaat. Met live wordt dan bedoeld dat dit op het zelfde moment vertoond wordt als dat het plaatsvindt. 

De Livestream Concerten van philharmonie zuidnederland zijn te zien via het streamingplatform Concert in Huis (www.concert.nl/concertinhuis). Ongeveer een uur na afloop van de live-uitzending zijn de concerten via Concert in Huis ook terug te zien als Video on Demand tot twee maanden na het concert.

Voor een livestream worden er diverse camera’s op locatie geplaatst en wordt er een internetverbinding tot stand gebracht. Zo kunnen de live beelden worden verzonden naar de kijkers. De regisseur zorgt ervoor dat de juiste beelden uitgezonden worden. Wist je dat sommige musici achter de schermen helpen tijdens een Livestream Concert? Zij ondersteunen de regisseur als partituurlezer en geven aan wanneer er bijvoorbeeld een hobo-solo wordt gespeeld, zodat jij dat thuis ook in beeld ziet. Onze violist Machiel maakte hier een mini-reportage over. Klik hier!

Waar kan ik de Livestream Concerten op bekijken?

De Livestream Concerten kunnen bekeken worden via je PC, laptop, telefoon, iPad of tablet. Voor de meest optimale concertbeleving raden we je aan om op een zo groot mogelijk scherm te kijken. Sluit bijvoorbeeld je laptop aan op je televisie (lees hier hoe je dat doet).  

Wat heb ik nodig om een Livestream Concert te bekijken?

  1. Een apparaat om het Livestream Concert op te kijken. Bij voorkeur een PC, laptop, tablet of iPad, of een telefoon. 
  2. Zorg dat je apparaat een recente browser heeft (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari). 
  3. Zorg dat je een goede internetverbinding hebt.
  4. Een account via Classicnl. link Maak dit op tijd aan, kies het bedrag dat je wilt betalen voor het Livestream Concert (je kunt al genieten vanaf €5,-) en log vanaf 15 minuten voor aanvang van het Livestream Concert in om te genieten van philharmonie zuidnederland. Bekijk hier onze instructie! 

Kan ik inloggen als het Livestream Concert al begonnen is?

Ja, dat is mogelijk. Je bekijk het Livestream Concert vanaf het moment dat je inlogt. Vanaf een uur na afloop van het concert kun je het Livestream Concert nog twee maanden terug kijken via on demand op elk gewenst moment door in te loggen met je account. 

Vanaf wanneer kan ik het Livestream Concert bekijken?

Het daadwerkelijke Livestream Concert begint om 20.00 uur, maar je kunt al iets eerder inloggen om bijvoorbeeld het inspelen op het podium te zien en al in de stemming te komen. Voor het concert kun je de digitale video-inleiding bekijken (deze staat vermeld op je account bij classicnl). En zorg ook dat je wat eerder inlogt als je de uitzending wilt casten via je televisie. Tip: ververs de pagina regelmatig, zo weet je zeker dat je direct beeld hebt als het Livestream Concert begint. 

Kan ik tijdens het Livestream Concert wisselen van device/apparaat?

Je kunt tijdens het Livestream Concert wisselen van apparaat. Je moet dan uiteraard op het nieuwe apparaat ook ingelogd zijn op je account bij classic.nl. 

Kan ik het Livestream Concert casten met Chromecast / AppleTV e.a. op mijn TV?

Ja, dat is mogelijk. Lees hier hoe dat werkt. Of lees deze snelstartgids van Google over het casten via Google Chromecast. Let op: via je iPad of iPhone kun je niet naar een Google Chromecast casten. Dit kan wel via je laptop door de link van het Livestream Concert te openen in de Google Chrome-webbrowser en vervolgens het tablad te casten naar je Chromecast (deze optie vind je in het menu, drie bolletjes rechts bovenin).

Met hoeveel apparaten kan ik tegelijk naar het Livestream Concert kijken?

Als je op meerdere apparaten bent ingelogd, kun je ook op meerdere apparaten naar het Livestream Concert kijken. Het kan echter zijn dat het concert niet helemaal synchroon loopt. 

Kan ik een Livestream Concert later terugkijken of pauzeren?

Pauzeren is niet mogelijk. Terugkijken is mogelijk tot twee maanden na het Livestream Concert, via je account bij classic.nl

Met hoeveel mensen kan ik naar het Livestream Concert kijken?

Dat kun je zelf bepalen. Houd voldoende afstand van elkaar!

Kan ik het Livestream Concert vanuit het buitenland bekijken?

Het is mogelijk om vanuit het buitenland in te loggen, houd rekening met het tijdsverschil (CEST).

Welke browsers zijn geschikt om het Livestream Concert te bekijken?

Zorg dat je apparaat een recente browser heeft (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari).

Wat moet ik doen als ik geen beeld krijg of als het beeld vastloopt?

Ververs de pagina in je browser. Klik op F5 op je toetsenbord (Windows) of Command ⌘ + R (Mac / Apple). Vaak is in de browser ook een icoontje (ronde pijl) te vinden naast je ‘adresregel’ in de browser waarmee je de pagina kunt verversen. 

Als de stream nog steeds niet goed werkt, kun je één van de volgende opties proberen:

  • Controleer je internetverbinding. Werkt de wifi? Schakel eventueel over op 4G of kabel. 
  • Controleer of je de juiste internetbrowser gebruikt en of deze recent is ge-update. Geschikte browsers zijn Google Chrome, Firefox, Safari, Edge.
  • Controleer of je de cookies op website van classicnl hebt geaccepteerd.
  • Controleer of de batterij van je device voldoende is opgeladen.

Is er tijdens het Livestream Concert hulp op afstand voor (technische) vragen?

Tijdens het concert kunnen we je niet helpen met technische vragen. Voor ondersteuning (vooraf of achteraf) kun je wel mailen naar: marketing@philharmoniezuidnederland.nl