Geen dag zonder Bach

Geen dag zonder Bach, dit voorjaar bij philharmonie zuidnederland. Bijna dan. Maar met 5 concerten in totaal met Bach in de hoofdrol, waarvan nog 4 dit voorjaar, kunnen we dat toch bijna wel zo zeggen. Het is onomstreden dat Johann Sebastian Bach een van de allergrootste componisten is. En hij schreef een hoeveelheid werken wat werkelijk ongelooflijk is. Een groote aantal daarvan is tot op de dag van vandaag nog altijd zeer populair en wordt nog altijd veel gespeeld. Wellicht zijn allerbekendste is de Matthäus-Passion. Niet voor niet als jarenlang de nummer 1 in de klassieke toplijstjes. 

Bij philharmonie zuidnederland is dit jaar echter niet alleen de Matthäus-Passion te horen, maar ook Bachs Johannes-Passion. De Johannes mag dan minder bekend zijn dan zijn grote broer, de geniale en meesterlijke Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Beleef het lijden van Jezus in deze verhalen van verraad, vergeving, liefde en dood. Raak in vervoering van de Passies van Bach. En wat een luxe om ze dit jaar binnen een week allebei te kunnen beleven! Een betere manier om zelf te ervaren wat de meest mooie is, is er niet! 

Maar ook de Brandenburgse Concerten van Bach gooien altijd hoge ogen. Hier zet 'Haydn-Chair' bezitter Mario Brunello met het orkest dit voorjaar de tanden in. De zeer geliefde dirigent en solist bij het orkest, die ook immer intens met het publiek communiceert, zal ze ongetwijfeld op weergaloze wijze laten weerklinken. Kortom, veel te genieten bij philharmonie zuidnederland, van heel veel Bach!