Annemarie Kremer


De Nederlandse sopraan Annemarie Kremer studeerde aan het Conversatorium van Maastricht zang en dans. Al met 21 jaar startte ze haar glansrijke internationale carriere in Duitsland met Ilia Idomeneo. Ze heeft sindsdien een indrukwekkend repertoire opgebouwd en wordt algemeen beschouwd als dé opera-vertolkster van krachtige en complexe vrouwenrollen, die zij in de meest gerenommeerde theaters over de hele wereld zingt.

Annemarie debuteerde in 2011 als Salome van R.Strauss in Wenen. Daarna heeft ze deze partij zeer succesvol in veel verschillende theaters over de hele wereld ten tonele gebracht: in het Braziliaanse São Paulo en Bélèm, in Moskou, Hong Kong, in het Teatro San Carlo in Napels, in Hannover, in Essen, Mannheim en Budapest. Ze wordt internationaal gezien als één van de grote Salomé’s van deze tijd.

Voor haar interpretatie van Norma in Groot-Brittannië, bekroond met de TMA Theater Award, ontving ze een nominatie voor de ‘International Opera Oscars’ en werd in Duitsland genomineerd als ‘Sängerin des Jahres’. In Nederland werd zij onderscheiden met het ‘Gouden Viooltje’ voor ‘haar uitzonderlijke talent, authenticiteit en mondiale vertolking van hoofdrollen in het operarepertoire’.

Meer highlights zijn o.a. Madama Butterfly (USA-debuut), Elisabeth (Tannhäuser) in Monte Carlo, Tosca in Leipzig, Manon Lescaut aan de Deutsche Oper Berlijn, Ursula in Mathis der Maler-Hindemith aan de Semperoper in Dresden, Korngold’s Das Wunder der Heliane in Wenen, Luisa Miller in Stuttgart, Agrippina in Frankfurt, Donna Anna in Parijs, Feldmarschallin in Beijing, Isolde in Staatstheater Karlsruhe en in Linz, Violanta in Turijn, Turandot in Sao Paulo.

Dit seizoen staan o.a. op het programma: Salome in Budapest, Lady Macbeth in de Felsenreitschule Salzburg, Giorgetta (Il Tabarro) in Essen, Marie (Wozzeck) in Opéra de Monte Carlo, Jenny (Mahoganny) in Parma en talrijke concerten met gerenommeerde orkesten.

Ze werkt samen met vele vermaarde dirigenten. Op Radio en Televisie was ze te horen en te zien in Italie en Hong Kong als Salome, in Frankrijk als Donna Anna en Elisabeth, in Duitsland als Heliane en in Nederland als Rusalka, als Madama Butterfly, als Marie-Fille du Régiment, als soliste in Maestro en in het afsluitende 5 Mei Bevrijdingsconcert in Amsterdam met Koningin Beatrix.

Annemarie heeft meerdere CD’s en DVD’s opgenomen:
Repertoire van Mozart, Mendelssohn, Beethovens 9e Symphonie, Agrippina-Händel,
Das Wunder der Heliane - Korngold (NAXOS 2018), Tannhäuser- Wagner (2018), Violanta - Korngold (NAXOS 2020).

Wagnergrandeur met Hartmut Haenchen

Dirigent Hartmut Haenchen

Het fatale conflict tussen macht en liefde
vr 7 okt tot en met za 8 okt