Muziek in je huiskamer!

We kunnen er momenteel niet altijd live voor je zijn met de mooiste klassieke muziek. Maar: ook dan zijn we er voor jou, met muziek voor in je huiskamer. Hoe? Dat lees je hier!

#philgood
Muziek verbindt, muziek is feelgood of: philgood! We willen je in deze bizarre tijden een muzikaal hart onder de riem steken en presenteren #philgood-momentjes! 

Geniet van klassiek op Stingray Classica
De philharmonie zuidnederland is trotse orkestpartner van Stingray Classica. Daarom kun je via deze pagina abonnee worden en genieten van al het moois dat Stingray Classica online te bieden heeft. En dat doe je het eerste jaar helemaal gratis ! Het enige dat je hoeft te doen is de code 'zuidphil' in te vullen. 

Op een rij:
- Klassieke muziek in de huiskamer, op elk moment van de dag!
- Via de site Stingray Classica op je mobiel, tablet of pc
- Het eerste jaar helemaal gratis met code 'zuidphil'
- Meld je hier aan 

Speciaal voor kinderen: Muziekmaatjes
Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, presenteren we: Muziekmaatjes: Een website waarmee kinderen zelf muziek kunnen maken met zelfgemaakte instrumenten, bodypercussie of zang! Ook leren ze met interactieve opdrachten over het symfonieorkest en de instrumenten.  

Onze samenwerkingspartner Méér Muziek in de Klas deelt graag muziektips voor ouders en leerkrachten. En: van 27 maart tot en met 5 april vond de landelijke Kindermuziekweek plaats. Vanwege het Coronavirus geen live voorstellingen, maar wel heel veel online plezier!

Magie van muziek 
Laat je betoveren door deze magische clip...

Gluren bij de buren: theaters en concertzalen
Mis je ook het theater of de concertzaal? De pluche stoelen, de live ervaring? De theaters en concertzalen waar we normaal gesproken spelen, zijn er wel online en soms ook live. Zo is er Theater aan de Parade Deelt! , PLT Thuis en straatconcerten van Muziekgebouw Eindhoven.

Koop onze CD's!
Prachtige, indrukwekkende muziek van Wagner, Tsjaikovski, Sjostakovitsj: philharmonie zuidnederland heeft twee CD's opgenomen, met concerten onder leiding van onze chef-dirigent Dmitri Liss. Koop de CD met muziek van Wagner en Tsjaikovski of koop de CD met muziek van Sjostakovitsj en Victorova!

Luister online naar muziek
Misschien had je kaartjes gekocht voor één van onze concerten in de periode maart t/m juni. Niet getreurd, we hebben alle muziekstukken die je eigenlijk live door philharmonie zuidnederland uitgevoerd zou horen, bij elkaar gezet in Spotify. Kies je concert en geniet alsnog van klassieke muziek. 

Blijf leren over klassieke muziek
Onze musici maken voor elk concert van philharmonie zuidnederland een digitale concertinleiding. De concerten gaan niet door, maar leren over klassieke muziek kan altijd! Ontmoet onze musici en bekijk onze digitale concertinleidingen! 

Lees artikelen uit ons tijdschrift deKlank
Hieronder een verzameling artikelen uit ons tijdschrift deKlank:
- De kracht van Bach: Johannes- én Matthäus-Passion
- Interview met Arthur en Lucas Jussen

Heb je vragen, tips of complimenten? Neem contact met ons op!