philharmonie zuidnederland brengt cd uit

Luisteren naar een live concert van philharmonie zuidnederland vanaf de bank in uw eigen woonkamer? Dat kan binnenkort. In het kader van haar vijfjarig jubileum brengt philharmonie zuidnederland haar eerste CD uit. Een bijzonder geschenk voor de feestdagen. En tevens een prachtig cadeau voor een jubileum, verjaardag of andere feestelijke aangelegenheid.

Iets moois in handen
Een mooie concertbeleving cadeau deze feestdagen? Met de eerste CD van ons orkest heeft u iets moois in handen. Richard Wagner en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski verenigd op een CD. Het lijken twee uitersten die slechts worden verbonden door het feit dat dezelfde dirigent en hetzelfde orkest hun werken uitvoeren. Toch hebben beide componisten veel meer met elkaar te maken dan zo op het eerste gezicht lijkt. Tsjaikovski was gefascineerd door Wagners briljante orkestratie en de mogelijkheid die hij aanreikte om het verhaal, de emotie, alleen in noten te vertellen en zich weinig aan te trekken van de standaardvormen van de westerse muziek.

Genieten van romantiek in het kwadraat

Het eerste werk op de CD is van de hand van Wagner, de zelfgeproclameerde redder van de Duitse romantische muziek die het fenomeen opera op een hoger plan zou brengen. Het Prelude & Liebestod uit Tristan und Isolde is een perfecte instrumentale samenvatting van de zeer sensuele operaversie die toevalligerwijs ook nog eens parallellen vertoont met het privéleven van de componist zelf. Zijn onmogelijke liefde voor zijn muze Mathilde Wesendonck heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de broeierige sfeer die direct in de Prelude wordt neergezet.

Het tweede werk waar u van kunt genieten is de Vierde Symfonie van Tsjaikovski, de getormenteerde Russische romanticus die teveel op vooral de Italiaanse muziek was gericht om een echte Rus te zijn en veel te Russisch was om ooit echt West-Europees te klinken. Gevoed door zijn persoonlijke liefdesdrama waarin hij een huwelijk sloot met zijn voormalige studente Antonina Miliukova, ongetwijfeld ter maskering van zijn toen nog verborgen (en verboden) homoseksualiteit, begon hij aan deze Vierde Symfonie. Zijn meest persoonlijke en minst Westerse symfonie tot dan toe.

Verkrijgbaar bij de Vriendenbalie en online
Wilt u ook in uw eigen woonkamer op elk willekeurig moment genieten van klassieke muziek gebracht door philharmonie zuidnederland? Dan kan dat met deze CD met een fantastische uitvoering van werken van Wagner en Tsjaikovski. Ook bijzonder om dit unieke exemplaar cadeau te doen aan familie, vrienden of zakelijke relaties. 14 december verschijnt de CD. Een mooi kerstpresentje voor de Vrienden van philharmonie zuidnederland. Maar ook te koop voor slechts € 19 voor onze bezoekers bij de Vriendenbalie tijdens de concerten. Daarnaast zal de CD verkrijgbaar zijn via de website van het platenlabel Outhere music, via klassiek.nl bij boeken- en cd-zaken. De cd is ook te downloaden via Spotify, Apple Music en Deezer.
 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info