orpheus!

groep 5-6-7-(8)

Denk je net dat je de wereld best goed kent, blijkt het toch iets ingewikkelder te liggen. Soms kunnen mensen zo raar doen, dat snap je echt niet. Als je van iemand houdt kun je dat toch gewoon zeggen! Maar hoe dan? Op zo’n moment is het fijn als muziek het van je over neemt.   

locatie: op school

Uiteraard volgen we de richtlijnen vanuit het RIVM en staat ieders veiligheid voorop. Vanwege de onzekerheid over de komende periode, werken we momenteel aan een alternatief programma voor de voorstelling Orpheus! in het najaar van 2020. Daarnaast gaan we er vooralsnog vanuit dat de voorstellingen in 2021 gewoon plaatsvinden.

    

Je zit om de ronde speelvloer, bijna tussen de musici met hun instrumenten. De fluit naast je zou je zo kunnen aanraken, de melodie van de hobo achter je schrikt je op als je net helemaal in de tekst opgaat. Dat ervaar je bij deze muzikale voorstelling over het oeroude verhaal van Orpheus en Eurydike. Een verhaal over verlies en herinnering, over samenzijn en eenzaamheid, maar vooral over oneindige liefde. Een verhaal waarin muziek, beeld en taal tot een geheel versmelten.

Een immense boom met wortels, stam en kruin vormt de leidraad voor het digitale lesmateriaal. Via het thema herinneren gaan de leerlingen op zoek naar hún wortels, hun voorouders en heel verre voorouders: Orpheus en Eurydike. De stam is hun basis van kennis: de leerlingen leren over de instrumenten en over het orkest. In de kruin gaan ze met de opgedane kennis op zoek naar hun eigen emoties. Door deze onderzoekende opdrachten staan ze open om de voorstelling op zich in te laten werken. De boom van herinnering zie je in de voorstelling weer terug.

klarinet Karel Plessers hoorn Allard Robert fluit Angela Stone hobo Anne Willem
acteur Michiel Bijmans
regie Joost Dekker
vormgeving Steffie van Lamoen

in dankbare herinnering aan Joep Chappin
met dank aan
  

 

praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal, minimale afmeting 7 x 11 m
aantal musici 4 musici en 1 acteur
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur 40 minuten

speeldata 2020-2021 
di 10*, wo 11*, do 12*, vr 13* november 2020
ma 16*, di 17*, wo 18, do 19, vr 20 november 2020
ma 11*, di 12*, wo 13*, do 14*, vr 15* januari 2021
*gereserveerd voor Brabant Menu

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.