orpheus!

groep 5-6-7-(8)

Soms kunnen mensen zo raar doen, dat snap je echt niet. Als je van iemand houdt kun je dat toch gewoon zeggen! Maar hoe dan? Op zo’n moment is het fijn dat muziek het van je over neemt. 

locatie: op school

 

Soms ontmoeten twee mensen elkaar en denken: wij horen bij elkaar en het lijkt wel of dat altijd zo is geweest. Zulke mensen waren Orpheus, met zijn prachtige muziek en Eurydike. Als Eurydike sterft voelt Orpheus zich eenzamer dan ooit. Hij blijft maar aan haar denken en wil haar terugkrijgen. Daarover gaat de ingetogen, poëtische voorstelling Orpheus!, waarin muziek, taal en beeld tot één geheel versmelten. De leerlingen zitten eerste rang om de speelvloer heen, bijna ín het decor en naast de live muziek gespeeld door fluit, hobo, klarinet en hoorn.

Het digitale lesmateriaal staat in het teken van ‘herinneren’ en bereidt leerlingen vanuit verschillende invalshoeken voor op de voorstelling en het verhaal van Orpheus. Algemeen beeld in het digitale lesmateriaal is de boom. De boom met wortels, stam en kruin. Zo zijn de lessen ook ingedeeld. De leerlingen gaan opzoek naar hun wortels, voorouders, de namen van de voorouders en de namen van de heel verre voorouders: Orpheus en Eurydike. De stam is hun basis van kennis: de leerlingen leren over de instrumenten en over het orkest. In de kruin gaan ze met de opgedane kennis op zoek naar hun eigen emoties. Ook in de voorstelling heeft de boom een speciale rol.

klarinet Karel Plessers hoorn Allard Robert fluit Angela Stone hobo Anne Willem
acteur Michiel Bijmans
regie Joost Dekker
vormgeving Steffie van Lamoen

in dankbare herinnering aan Joep Chappin
met dank aan
  

 

praktische informatie

locatie op school in de speelzaal of gymzaal, minimale afmeting 7 x 11 m
aantal musici 4 musici en 1 acteur
aantal leerlingen per concert min. 60 leerlingen, max. 90 leerlingen
aantal concerten per dag maximaal 2
duur 45 minuten

speeldata 2019-2020

di 12 nov, wo 13 nov, do 14 nov, vr 15 nov 2019
ma 20 jan, di 21 jan, wo 22 jan, vr 24 jan 2020
ma 27 jan, di 28 jan, wo 29 jan, do 30 jan, vr 31 jan 2020

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info