bis!bis!bis!

Onder de noemer bis! bis! bis! bieden de drie Limburgse BIS-gezelschappen, theatergezelschap Het Laagland, Sally Dansgezelschap Maastricht en philharmonie zuidnederland, voortaan samen hun educatieve aanbod voor Limburgse scholen aan. Gezamenlijk willen we op deze manier zoveel mogelijk scholen inspireren om hun leerlingen via professioneel aanbod kennis te laten maken met cultuur. Ieder gezelschap heeft zijn eigen kernaanbod: theater, dans of muziek. Samen werken we aan een compleet, kwalitatief hoogwaardig podiumkunsten-aanbod voor Limburgse scholen.

Meld je hier aan voor onze inspiratiemiddagen op 1 juni in Sittard of 8 juni in Venlo.

aanbod schooljaar 2022-2023

De philharmonie zuidnederland biedt in schooljaar 2022-2023 onderstaande voorstellingen aan binnen het aanbod bis! bis! bis!. Klik hier voor de brochure met het volledige aanbod.
Kijk voor meer informatie over de voorstellingen van de andere gezelschappen op
www.sallydansgezelschapmaastricht.nl en www.hetlaagland.nl
Inschrijven? Dat kan via de websites van de gezelschappen.


waarom bis!bis!bis!

De drie gezelschappen werkten eerder al op diverse vlakken met elkaar samen. Zo delen ze op regelmatige basis kennis met elkaar en ontwikkelden ze samen voorstellingen. SALLY en philharmonie zuidnederland maakten samen de succesvolle schoolvoorstelling ‘Heartbeat’, Het Laagland en philharmonie zuidnederland ‘De Notenkraakster’ en Het Laagland en SALLY de voorstelling ‘Vreemde Eend’, waarvan in 2021 door ZAPP/EO een ‘remake’ uitgezonden werd als tv-serie.

Nicolle van Lith (SALLY):

“We bundelen onze krachten graag om samen tot betere en unieke producten te komen. Dat deden we onder andere al op het vlak van voorstellingen, en nu ook voor het eerst bij het aanbod van ons educatief programma. Als BIS gezelschappen staan we garant voor kwalitatief hoogwaardige projecten.” 

Simone Mager (Het Laagland):

“We hebben een gezamenlijke missie en dat is kinderen kennis laten maken met professionele podiumcultuur. Volgens ons is dit een onmisbaar aspect in de opvoeding van ieder kind, want het opent zoveel mogelijkheden voor hen. Hun fantasie wordt geprikkeld, hun beleefwereld wordt groter en we brengen hen op een andere manier in aanraking met thema’s die voor hen van belang zijn.”

Adeline van Campen (philharmonie zuidnederland):

“Daarnaast willen we kinderen zoveel mogelijk onderdompelen in de magie van het theater: dat grote gebouw, het zachte pluche, de indrukwerkkende zaal en vooral de live-ervaring.”

Voorstellingen kennen een bijdrage van € 6 tot € 8,50 per leerling, mede afhankelijk van de regio. Je betaalt dus alleen voor de werkelijke afname en meerdere klassen en/of scholen kunnen worden gecombineerd. Waar nodig gaan we graag in overleg voor verder maatwerk.

NIEUW: met de BUS naar bis!bis!bis!
Provincie Limburg investeert extra in vervoer naar culturele activiteiten. Als school kan je voortaan gratis gebruik maken van de normale dienstregeling van Arriva. Nieuw is dat je met je klas ook digitaal een eigen touringcar kan bestellen tegen 1/3 van de normale kosten. Voor informatie en boekingen: www.limburgvoorlimburg.nlWe helpen je graag!
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op:

Adeline van Campen
adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl
088 16 60 726