groep 5-6 broer

Weet je wat fijn is? Samen met 350 kinderen én een groot symfonieorkest muziek maken!

Prijs:
€4,50 per leerling
Locatie: theater- of concertzaal

 
 

Broer is een spannend concert van het grote symfonieorkest bij het verhaal van de broers Ketim en Raban. De populaire Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.

De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een ware belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, luid klappen, dansen en spreekkoren aanheffen.

Meedoen is plezierig en vooral leuk als je het goed kan! Dat is op school gemakkelijk voor te bereiden met het toegankelijke digitale lesmateriaal. De leerlingen zijn de artiesten van het concert. In feite zijn de lessen die ze volgen repetities, zoals de musici die ook hebben voorafgaand aan een concert. De participatie tijdens het concert bestaat uit vijf liedjes, waarvan de laatste in canon wordt gezongen. Bij de Yell horen bewegingen en mag vrij gedanst worden en bij het Feestlied hoort bodypercussie. Daarnaast maken de leerlingen tijdens het concert soundscapes, dat wil zeggen bewegingen of geluiden om het verhaal te ondersteunen, bijvoorbeeld met de Windwave, het Inzingen en de Hartenklop.

Behalve het actief muzikaal meedoen haakt deze voorstelling ook aan bij de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De thematiek van de voorstelling nodigt uit voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het voelen en herkennen van emoties bij de ander. Leren mét en óver muziek daar gaat het om.

TIP! De actieve voorbereiding van de leerlingen in de klas biedt mogelijkheden om samen te werken met de lokale muziekschool of muziekvereniging. We denken graag met je mee!

Broer is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland.

philharmonie zuidnederland
dirigent Joost Smeets
acteurs Freek den Hartogh en Abel Leemans
regie Flora Verbrugge
tekst Sophie Kassies
vormgeving Dymph Boss
muziek Verdi
arrangement en muziek Thijs Borsten

met dank aan  
   


   

praktische informatie

kosten € 4,50 per leerling
locatie concertzaal of theater
aantal musici voltallig symfonieorkest
aantal leerlingen per concert maximaal 500
duur concert 60 minuten

speeldata 2019

LET OP! Onderstaande speeldata zijn nagenoeg uitverkocht. In schooljaar 2019-2020 bieden we voor groep 5-6 een andere voorstelling aan: De Liefhebber. Klik hier voor meer informatie.

Tilburg Schouwburg do 6 jun 10.30 en 13.15 u
Kerkrade Theater Kerkrade vr 7 jun 10.30 en 13.15 u
Waalwijk De Leest di 11 jun 10.30 en 13.15 u
Maastricht Theater aan het Vrijthof wo 12 jun 10.30
Eindhoven Muziekgebouw do 13 jun 10.30 en 13.15 u
Breda Chassé Theater vr 14 jun 10.30 en 13.15 u

lesmateriaal broer

LET OP! We adviseren je om het digitale lesmateriaal te gebruiken in Google Chrome of Firefox. Klik hier om Google Chrome te downloaden, klik hier om Firefox te downloaden. Gebruik je Internet Explorer? Zorg dat je de laatste versie gebruikt.

Klik hier voor alle bijlagen.

Klik hier voor de bladmuziek van de liedjes.

 Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info