Fotograaf: Marco Dirven

brabantse strijkersdag 2020

Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag op 19 april 2020! Onder leiding van topmusici van philharmonie zuidnederland en docenten van CKE repeteer je in een orkest van eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Spelen op je eigen topniveau
Spelen onder leiding van muziekschooldocenten van CKE en musici van philharmonie zuidnederland. Eindpresentatie in de concertzaal van CKE!

Op 19 april repeteren de jonge strijkers de hele dag en sluiten de dag af met een concertje om 16:00 in de Concertzaal van CKE! Dit concert is gratis en er hoeft niet gereserveerd te worden.

Om deze tiende editie te vieren hebben we muzikaal avonturier Oene van Geel uitgenodigd om op 28 maart tijdens de inzeepdag (die dit jaar is van 12:30-21:00, incl eten) een te gekke improvisatieworkshop te geven.

Hoe kun je je opgeven?
De Strijkersdag vindt plaats in de CKE-muziekschool (Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven, T 040 2163263). Voor deelname aan de Strijkersdag betaal je € 35,- (incl. lunch).

Klik hier om in te schrijven!

Kijk op de website of facebookpagina van de Zuid-Nederlandse Strijkersdagen voor meer informatie.

Meer over Oene van Geel
Oene van Geel staat bekend als een muzikale avonturier. Hij is een improvisatiespecialist op de altviool en gebruikt hierbij vele onorthodoxe speeltechnieken.  Zijn grote interesse heeft het speelveld tussen jazz, kamermuziek, pop en wereldmuziek. Groepen waarin hij speelt zijn: Zapp 4, Estafest, The Nordanians, en allerlei bezettingen met gitarist Eric Vaarzon Morel. Als instrumentalist won hij vele prijzen waaronder: de Deloitte Jazz Award (2002), De Jur Naessens Muziek Prijs (2000), Kersjes Prijs (2005, met het Zapp 4). De laatste jaren is Oene steeds actiever als componist. Zo schreef hij o.a. voor: Amsterdam Sinfonietta, De Amsterdamse Cello Biënnale (2008), Amstel Quartet, Matangi Quartet, Calefax, Duo Tebbe-Junge, Tetzepi, het Ricciotti Ensemble en vele eigen formaties. Hij kreeg ook compositie opdrachten van November Music (2006) het North Sea Jazz Festival (2005), SJU Jazz Festival (2002) en het Marathon Festival (2002).
In het theater werkt(e) Oene met Boukje Schweigman, Theun Mosk, Kenzo Kusuda, Lottie Hellingman, Marcel Sijm, orkest Maxtak, De Wereldband, ‘El Greco’ (flamenco opera Eric Vaarzon Morel), Holland Opera en jeugdtheater Sonnevanck.
Bekijk zijn website!