Fotograaf: Marco Dirven

brabantse strijkersdag 2019

Doe mee aan de Brabantse Strijkersdag op 14 april 2019! Onder leiding van topmusici van philharmonie zuidnederland en docenten van CKE repeteer je in een orkest van eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Bekijk hier de foto's van 2018.

Spelen op je eigen topniveau
Spelen onder leiding van muziekschooldocenten van CKE en musici van philharmonie zuidnederland. Eindpresentatie in de concertzaal van CKE!

Jongste strijkers
Een groep van de allerjongste strijkers. Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! Dit orkest staat onder leiding van John van den Beemt. Voor de jongste strijkers vindt er op 30 maart een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 14 april zijn!

AB orkest

Een groep voor strijkers met niveau A/B. Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan zal je in deze groep dieper ingaan op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij. Edith Blog dirigeert dit orkest. Ook voor het AB orkest vindt er op 30 maart een inzeepdag plaats en zal de Strijkersdag op 14 april zijn!

CD orkest

Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor dit orkest. Musici van philharmonie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel! Wie de dirigent zal zijn van dit orkest hoor je snel. De Strijkersdag voor dit orkest vindt plaats op 14 april. Met een inzeepdag op 30 maart.
Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan op het inschrijfformulier. Er staat al een preview van de partijen op de site zodat jij en je docent goed kunnen zien welk orkest en partij bij je past. Per 1 februari wordt de indeling van de orkesten gemaakt door de organisatoren en kun je de complete partijen van de site downloaden! Dan kun je ze vanaf dan ook thuis oefenen!

30 maart Inzeepdag: 12:00-17:30
14 april Strijkersdag: 10:00-17:00


Hoe kun je je opgeven?

De Strijkersdag vindt plaats in de CKE-muziekschool (Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven, T 040 2163263). Voor deelname aan de Strijkersdag betaal je € 35,- (incl. lunch).

Je kunt je tot 1 februari 2019 middels een inschrijfformulier opgeven via www.strijkersdagen.nl. Na de sluitingsdatum van 1 februari ontvang je de exacte beschrijving van de dag. De organisatie beslist over de indeling van de stemmen binnen de orkesten.

Kijk op de website of facebookpagina van de Zuid-Nederlandse Strijkersdagen voor meer informatie.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info