Aanvoerder hobo 75%

Herhaald Proefspel: nieuwe datum 2 december 2020 (is uitgesteld vanwege het Coronavirus)   
(met mogelijke voorronde op dezelfde dag)

De philharmonie zuidnederland is een bruisend symfonieorkest met een rijk scala aan concertformules. Het repertoire bestrijkt de complete symfonische literatuur, van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een organisatie die doorlopend zijn grenzen verlegt. Die innovatiegeest komt tot uiting in avontuurlijke cross-overs, grote publieksevenementen, en in een doelbewuste verbinding met het bedrijfsleven in onder meer businessevent Leading the South. Daarbij is philharmonie zuidnederland het symfonisch laboratorium van het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music, MCICM. Internationale ambities worden zichtbaar in de serie Meisterkonzerte Aachen waarvan het orkest producent is. Maar een levendige band met de Zuid-Nederlandse samenleving staat altijd voorop. Dat blijkt uit de succesvolle projecten in de regio op momenten die ertoe doen. Het hoogwaardige educatieprogramma maakt philharmonie zuidnederland tot een orkest voor iedereen. Leerlingen uit primair- en voortgezet onderwijs ervaren van dichtbij de kracht en betovering van live muziek.

Wij zijn op zoek naar een:

Aanvoerder hobo 75% 
Herhaald Proefspel: nieuwe datum 2 december 2020 in Muziekgebouw Eindhoven
(met mogelijke voorronde op dezelfde dag) 

Wat houdt de functie in?
Als aanvoerder speel je naast de orkestpartijen ook de obligaatsolopartijen en neem je de leiding over jouw groep. Naast jouw taken op het podium ben je binnen het orkest breder inzetbaar voor (educatieve, innovatieve en representatieve) activiteiten die bijdragen aan de verbinding van het orkest met de maatschappij. Als vertegenwoordiger van de groep neem je actief deel aan het aanvoerdersoverleg, organiseer en leidt je groepsgesprekken en voer je functioneringsgesprekken met jouw groepsleden. Je bevordert een goede collegiale samenwerking en stemt zo nodig zaken af met directie of (hoofden van) stafafdelingen. 

Aan welke eisen moet je voldoen?
Uiteraard ben je een uitstekend musicus met vooraanstaande solistische kwaliteiten. Ervaring als aanvoerder is een pre. Daarnaast ben je bereid al je talenten en vaardigheden – ook van niet artistieke aard - in te zetten voor het orkest. Je bent daarbij een echte teamspeler met gevoel voor samenwerking. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een coachende leiderschapsstijl. 

Wat biedt philharmonie zuidnederland?
Een dienstverband voor bepaalde tijd, het zogenaamde proefjaar, waarin twee evaluaties plaatsvinden. Bij wederzijdse tevredenheid en positieve beoordeling wordt dit verlengd. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Orkesten. Wij bieden volop mogelijkheden tot verdere ontplooiing als musicus of in andere activiteiten die bijdragen aan een duurzame inzetbaarheid. 

Selectieprocedure

Reageren
Je kunt – uitsluitend per mail - reageren op deze functie, door uiterlijk 11 oktober 2020  je CV en motivatiebrief in het Nederlands of Engels te mailen naar helene.maurits@philharmoniezuidnederland.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met 088-1660732 (orkestinspecteur Hélène Maurits).

Proefspel
Het proefspel vindt plaats op 2 december 2020 in Eindhoven. Het proefspel bestaat uit 3 ronden: toelating tot iedere volgende ronde is ter beoordeling van de proefspelcommissie. Bij elke ronde kunnen enkele orkestwerken gevraagd worden; de bladmuziek wordt meegestuurd bij de uitnodiging. In de laatste ronde vindt een kort gesprek plaats over je aanvoerderskwaliteiten. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 

Verplichte werken:
Mozart – Hoboconcert in C, KV 314
R. Strauss – Hoboconcert in D

Nadere informatie
De selectiecommissie behoudt zich het recht voor op grond van de schriftelijke informatie een voorselectie te maken. De honorering geschiedt conform de landelijke CAO Nederlandse Orkesten.
Bij de werving en selectieprocedure neemt philharmonie zuidnederland de Wet arbeid en vreemdelingen (Wav) en aanverwante wet- en regelgeving in acht. Dit herhaald proefspel is open voor alle nationaliteiten.