groep 5-8 pbones

Wie echt wil weten hoe muziek werkt kan het beste zelf muziek maken, zoals bij de workshop Pbones: Tromboneles in een notendop. 

locatie: op school

Scholen die in de periode 12 maart t/m 1 juni 2020 een voorstelling hebben geboekt, ontvangen persoonlijk bericht over de wijzigingen i.v.m. het Coronavirus. Zoek je in deze periode een muzikale aanvulling op je lespakket voor leerlingen thuis? Gebruik Muziekmaatjes! 

    

In de bovenbouw van het primair onderwijs besluiten leerlingen vaak of ze zelf een instrument willen leren bespelen. Tijdens de workshop Pbones leren ze hoe gaaf het is om trombone te spelen en zich artiest te voelen. Trombonist Mark Boonstra neemt voor elke leerling een kleurige trombone mee. In drie workshops leren je leerlingen blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het is mogelijk meerdere klassen tegelijk te laten optreden en zo de gymzaal of het schoolplein om te toveren tot concertzaal. 

In het lesmateriaal zien leerlingen hoe ze, als trombonisten in de dop, hun lippen moeten gebruiken. In drie workshops leren de jonge gasten vervolgens blazen, schuiven, luisteren en samenspelen. Het is mogelijk meerdere klassen tegelijk te laten optreden en zo de gymzaal of het schoolplein om te dopen tot een concertlocatie. 

praktische informatie

locatie op school, de presentatie in de aula of op het schoolplein
aantal musici 1 musicus per klas
data beperkt beschikbaar, data in overleg

Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info