groep 7-8 rhythmix

Wat kan je nog boeien als je de basisschool bijna ontgroeid bent, bijna alles is op internet al eens voorbij gekomen. Maar als het live voor je neus gebeurt dan is het mega-cool.

Prijs: €5,50 per leerling
Locatie: theater- of concertzaal

terugblik Rhythmix

WAUW! Wat een feest! Maar lieft 7057 leerlingen maakten samen met ons én met elkaar muziek tijdens de muzikale liveshow Rhythmix. Slagwerkgroep Percossa zweepte de leerlingen en het orkest op: er werd gedanst, er werd gezongen en er werd veel bodypercussie uitgevoerd. In de zaal was te merken dat de leerlingen goed voorbereid waren door workshops in de klas en het digitale lesmateriaal want er was volop beweging in de zaal en iedereen deed meteen mee! Het was een ervaring voor zowel de musici uit het orkest als de leerlingen om samen met zoveel anderen muziek te maken. Het plezier spatte ervan af!

Facts:
14 voorstellingen
6 steden in Limburg en Brabant
7057 leerlingen
285 rij-ouders en leerkrachten
206 Pabo-studenten

Een greep uit de reacties:

"De grootste winst die ik zag bij de kinderen? Een en al plezier en bovendien het inzicht dat symfonische muziek cool kan zijn. Er is niks suffigs aan dit concert. Wat een gouden combinatie. En jullie dirigent.. petje af, geen knieval, maar gewoon dolle pret."

"Een onvergetelijke ervaring!"

"Het was supervet! Vooral het meedoen was leuk."

Wat is Rhythmix?
400 Leerlingen van groep 7-8, 60 musici van philharmonie zuidnederland, 4 slagwerkers van Percossa en de dirigent zijn onmisbaar voor de uitvoering van Rhythmix. Een muzikale live show vol actie en reactie én vele mooie luistermomenten met muziek van verschillende componisten als Ravel en Tsjaikovski. Het is ongelofelijk wat de musici kunnen met hun instrumenten! Kun je nog een speld horen vallen als het orkest speelt? Je ontdekt het in de Quiz.

Omdat de leerlingen een actieve bijdrage zullen leveren aan het concert is een goede muzikale voorbereiding op school een absolute voorwaarde. Dat kan op het digibord met o.a. filmpjes van de dirigent en de spelers van Percossa: ga lekker meezingen met het lied Uptown Funk en de Quiz-tune, op de klanken van de Vijfde Symfonie van Beethoven. Beweeg volop mee met bodypercussie. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken! Ervaar op verschillende manieren actief de puls en het ritme van de muziek, maar voel ook dat er bij sommige muziek helemaal geen regelmatige puls te ontdekken valt. Werk mee aan het regenkoor en doorvoel de muziek van Chopin verbeeld door de poppenact met de handdoek van de dirigent.

TIP! Vraag de muziekschool of vereniging in de buurt om je te ondersteunen bij de voorbereiding in de klas. Zo kom je tot een betekenisvolle samenwerking die voor de leerlingen een optimale muziekbeleving mogelijk maakt. We denken graag met je mee!

Rhythmix is ontwikkeld als Pieter Roelf Jeugdconcert op initiatief van het Noord Nederlands Orkest, in samenwerking met Percossa en Pioneers in Culture

philharmonie zuidnederland
dirigent Hans Leenders
regie Jos Thie
solisten Percossa Freek Koopmans, Jan Willem van der Poll, Eric Robillard, René Spierings

praktische informatie

kosten € 5,50 per leerling, extra workshop € 3,- per leerling
locatie concertzaal of theater
aantal musici voltallig symfonieorkest
aantal leerlingen per concert maximaal 500
duur concert 50 minuten

speeldata 2018
Sittard De Domijnen do 15 nov 10.45 en 13.00 u
Eindhoven Muziekgebouw vr 16 nov 10.45 en 13.00 u
’s-Hertogenbosch Theater aan de Parade ma 19 nov 10.45 en 13.00 u
Veghel De Blauwe Kei di 20 nov 10.45 en 13.00 u *
Roosendaal De Kring wo 21 nov 10.45 u
Eindhoven Muziekgebouw do 22 nov 10.45 en 13.00 u
Eindhoven Muziekgebouw vr 23 nov 09.30 en 11.00 en 13.00 u *
*gereserveerd voor het Brabant Menu

 Vragen? We helpen je graag verder! Neem contact met ons op.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info