Hans Leenders

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantatrix, artistiek adviseur van het Gregoriaans Festival en het festival L'Europe & l'Orgue. Hij is hoofddocent orgel aan het Maastrichts Conservatorium, dirigent van het conservatoriumkoor en Basiliekkoor Maastricht, en doceert gregoriaans aan de Folkwang-Hogeschool voor de Kunsten in Essen (Duitsland) tijdens zomercursussen. 

Hans Leenders is hoofdorganist van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht (Séverin 1652, Müseler 1765) en organist-titularis in de Kopermolen in Vaals (Hilgers 1765). Leenders is gastdirigent bij Radiokoor Slovenië, Groot Omroepkoor, Cappella Amsterdam, Europa Cantat en diverse conservatoria in Europa. Orkestproducties met philharmonie zuidnederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Concerto d'Amsterdam, Apollo Ensemble, Florilegium Musicum en Ensemble '88 (gespecialiseerd in hedendaagse muziek). 

Als componist staat hij vooral bekend om zijn vocale muziek. Bekende werken zijn Patina voor muziektheater, Het Nieuwe Requiem en het oratorium De Veertien Stonden.

Musica Sacra Maastricht

Dirigent Hans Leenders

Het Gouden Kalf
vr 16 sep tot en met zo 18 sep