Bekijk hier gratis de livestream van het Nieuwjaarsconcert 2022

Dirigent Hans Leenders 
Trombone Lode Smeets
Presentatie Tijmen Wehlburg

Verdi Un giorno di Regno 
Rota Tromboneconcert 
Morricone The Untouchables 
Morricone The Mission 
Rota Uit La Dolce Vita: Suite
Morricone Uit Cinema Paradiso: Theme & Love Theme 
Rota Uit Otto e Mezzo: Suite

Reacties op de stream

We mogen vele reacties ontvangen op de stream van het Nieuwjaarsconcert. Daar willen we u heel erg hartelijk voor bedanken en deze willen we u niet onthouden! In verband met de privacy hebben we de namen afgekort tot initialen. 

Dank hiervoor !  Was werkelijk een genoegen ! Met vriendelijke groet, B.S. 

Wat enorm genoten!!! Toch nog een nieuwjaarsconcert.!!! Geweldig!!! Dank hiervoor en PROSIT NEUJAHR!!!! Gezond en gelukkig 2022 en tot gauw ziens!! A van E-L.

Beste mensen van Philharmonie Zuidnederland, Het zou een kerstcadeau zijn. Voor onszelf, onze zoon en schoondochter. Het afgelaste concert op 14 januari a.s. in Breda. Wat een verrassing dat we via de livestream konden kijken naar het nieuwjaarsconcert. Ik genoot, maar had het er ook moeilijk mee. Zo veel liefde, passie en overgave op het podium, en dan een lege zaal. Hopelijk kan het binnenkort weer met publiek. Het moet wel, we kunnen zo niet doorgaan. Corona heeft mij bewuster gemaakt van het feit dat muziek(en andere kunst)  mij laat voelen wat intens leven is. Ik blijf jullie goed volgen en zodra het kan zit ik in de zaal. Hou vol! Groeten, J. S.
P.S. het was wel heel bijzonder om door deze registratie de dirigent ‘van voren’ te kunnen bekijken tijdens het spelen en ook om te zien hoe musicus en instrument ‘fysiek’ samensmelten. 

Dank voor deze zondagse nieuwjaarswens,waardoor wij ons nog meer VRIEND van Philharmonie Zuidnederland voelen!  Al voelden wij in deze uitvoering bij sommige musici de onderhuidse pijn en klacht en het verlangen naar: ”wanneer wordt het weer gewoon?  Zeker, wij delen dat als langjarige bezoekers van eerst het LSO en nu van Uw gezelschap. Eerst aarzelend en wat wantrouwig, maar nu volledig omarmd. Zeker na de jaarlijkse uitvoering van Uw “ Liberation concert in Margraten, dat wij dan trouw bijwonen. Trouw omdat wij dan verslag uitbrengen daarvan a d overseese nabestaanden van de twee gesneuvelde soldaten. Het concert van mei 2021 spande de kroon. Bij de uitvoering van “ Unknown Territory” van Pütz beleefde ik  de laatste momenten van een van hen, beschreven door de militaire leiding,die zijn dood meldde aan zijn ouders. Ik stuur dan jaarlijks Uw uitgevoerde programma naar Pennsylvania.Naar de geadopteerde dochter van de weduwe,: professor en ex- muziekdocente aan de Lebanon University aldaar. Zij zoekt dan de uitgevoerde muziek op en deelt al of niet mijn beleving. Het contact tussen deze twee families bestaat al sinds 1945. Zo gaat de Phil de wereld rond.! Toch ook een vorm van promotion!!
Succes en dóórgaan. Uw vrienden F. en P. R.

Beste Philharmonie Zuidnederland, 
hartelijk dank voor het mooie Nieuwjaarsconcert. Ik heb er echt van genoten. Mijn complimenten aan trombonist Lode Smeets, wat een virtuositeit! Hoop volgende keer weer lijfelijk aanwezig te kunnen zijn. Met muzikale groet, J. E.

Beste mensen,
Mijn man en ik hebben genoten van jullie Nieuwjaarsconcert. We hebben het zojuist gevolgd via livestream. En inderdaad met een heerlijk glas champagne erbij! Twee jaar geleden hebben we het nog live mogen beluisteren in het Provinciehuis in Den Bosch met Wayne Marschall. We wensen jullie ook het allerbeste voor het nieuwe jaar. Laten we hopen dat de Coronamaatregelen binnenkort verminderd worden en we weer meer vrijheid krijgen, want spelen zonder publiek is zeker niet leuk voor het orkest. Je wilt een live applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen. We hebben wel geapplaudiseerd, maar jullie hebben het jammer genoeg niet kunnen horen. Ik hoop dat jullie de moed niet verliezen en blijven spelen! Hartelijk groeten, M. van L.

Goede middag,
Bedankt voor het mooie en gezellige nieuwjaarsconcert. Een goed initiatief. Met vriendelijke groet, J. K.

Dank. dank dank voor dit  - voor mij – prachtige nieuwjaarsconcert. Stoel voor de tv een glaasje rode wijn, een brandend kaarsje en een nootje: ik heb enorm genoten. Beste wensen voor 2022 en nogmaals dank. I. S. Vught.

Dankjewel voor dit prachtige concert! ???? Normaal zitten we ver bovenin de zaal in Eindhoven. Maar we vonden het leuk om de muzikanten nu ook eens van dichtbij te zien. Ook wij kunnen niet wachten tot we weer gewoon de concerten kunnen bezoeken. Blijf gezond allemaal! Met vriendelijke groeten, T. en R. S. uit Weert

We hebben enorm genoten van dit prachtige nieuwjaarsconcert! Dank jullie wel! Een gelukkig en gezond nieuwjaar! H. M. en P. de B.

Heerlijk! Dank jullie wel voor dit geweldige Nieuwjaarsconcert! En wat fijn dat wij zo mee mochten kijken en luisteren… Ook voor jullie allemaal van harte de beste wensen voor een mooi en vrij 2022! Met een hartelijke groet, A. van W.

Super bedankt!!! Het was geweldig om dit concert mee te mogen beleven. Hartelijke groet, N. K. 

Bravo!!  Grandioso Hopelijk gauw weer live. m.vr.gr. L. en A. van G.

Bedankt voor de mogelijkheid dit Nieuwjaarsconcert gratis te kunnen bekijken en beluisteren. Het was een zeer bijzonder apart en gedurfd samengesteld concert wat composities betreft. Onverwacht mooi om naar te luisteren en te kijken. Niet het geijkte Nieuwjaarsconcert repertoire van de Wiener Symphoniker. We hebben er erg van genoten. Mijn vrouw en ik hebben het Kerstconcert van Philharmonie Zuid-Nederland  van 16 december 2021 aan ons neus voorbij zien gaan vanwege annulering door nieuwe coronamaatregelen. Een teleurstelling voor ons. Dus het Nieuwjaars concert kwam zeer gelegen. Dat heeft toch nog wat goed gemaakt. We zijn daar dan ook zeer dankbaar voor. Hartelijke groeten, T. en S. van I. 

Dank aan allen die hebben meegewerkt aan de livestream van het nieuwjaarsconcert. Het was heerlijk om de musici weer eens in actie te zien en te horen. Leuk was ook de verwijzing naar het nieuwjaarsconcert van uit de Musikverein. De nieuwjaarswens van  onze orkestleden, gevolgd door ook de Radetskymars. Om vrolijk van te worden. Nogmaals dank en tot ziens in het muziekgebouw. I.S.