LEADING THE SOUTH

Met Leading the South gaat philharmonie zuidnederland de verbinding aan met het bedrijfsleven door een bijzondere netwerkavond te organiseren die de banden verstevigt tussen ondernemers uit Limburg, Brabant en Zeeland en zakelijke horizons verbreedt. Muziek, wetenschap, presentaties én ontmoetingen vormen een inspiratiebron voor de gasten.

SCHRIJF U HIER IN VOOR LEADING THE SOUTH 2018

OF BEKIJK HIER DE BROCHURE

 

VRIJDAG 16 NOVEMBER - DE SMAAK VAN DE TOEKOMST

Wat hebben een muzikale ruimtereis met Pioneer 10, een hamburger van kweekvlees, en lekkernijen proeven met al je zintuigen met elkaar te maken?


De philharmonie zuidnederland presenteert op vrijdag 16 november 2018 een nieuwe aflevering van Leading the South. Dit keer in samenwerking met Brightlands.
Dit evenement, waar cultuur, bedrijfsleven en politiek elkaar kunnen ontmoeten, is inmiddels een traditie geworden. Deze alweer vierde editie vindt plaats in Villa Flora op het terrein van Brightlands Campus Greenport in Venlo. In dit hypermoderne architectonische hoogstandje stellen wij allerlei innovaties op het gebied van voedsel centraal onder de titel de smaak van de toekomst.
Tijdens de avond worden alle zintuigen geprikkeld met een uniek palet aan ingrediënten: indrukwekkende keynote-sprekers, oorstrelende, innovatieve klanken van het orkest, én een diner met een mix van culinaire verrassingen.

 

 


STEFAN ROSU

Stefan Rosu (intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland) over Leading the South: ‘Het verheugt mij zeer in samenwerking met onze partner Brightlands een vierde editie aan onze succesvolle reeks te kunnen toevoegen. Leading the South laat de leiders van het Zuiden op inspirerende wijze inzichten vergaren over relevante thema’s. Het is de uitgelezen gelegenheid voor ondernemers uit het bedrijfsleven van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland om elkaar te ontmoeten. Deze editie heeft een thema dat ons allemaal aangaat: de grote transformaties in voedselproductie en voedselbereiding die in het verschiet liggen.’

 

SASKIA GOETGELUK
Saskia Goetgeluk (directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo) over deze samenwerking: ‘Brightlands Campus Greenport Venlo is de plek waar ondernemers, onderzoekers en studenten samenwerken aan grote uitdagingen op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en bio economy.
De campus maakt deel uit van het Brightlands ecosysteem dat staat voor innovatie over grenzen heen. Innovatie over grenzen heen is het motto waarin wij ons beiden herkennen. Leading the South is een uitstekend platform om dit uit te dragen. De philharmonie zuidnederland en Brightlands, een combinatie die al eerder geleid heef tot nieuwe inspiraties. De Brightlands Hymne is daarvan het muzikale voorbeeld.'

 

Mark Post is hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij is in 2013 wereldberoemd geworden met zijn hamburger van kweekvlees. Hij gaat met u in gesprek over wat deze bijzondere ontwikkelingen betekenen voor de toekomst.

KEYNOTE SPEAKERS
De twee sprekers van de avond zijn frontrunners op het gebied van innovatieve voedselproductie en voedselbeleving:


Mark Post (hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht) is de man met wie het brede publiek in 2013 kennismaakte toen hij op tv de allereerste, door hem van kweekvlees gemaakte hamburger presenteerde. Hij tilde het zilveren deksel van de schaal. In het Petri schaaltje daaronder lag een op het oog gewone hamburger. Maar voor dit uit een paar cellen opgekweekte stukje vlees had geen rund het leven hoeven laten. De hamburger werd gebakken, geproefd door het kleine panel rond de tafel en… smaakte naar vlees! Welke enorme implicaties heeft dit voor een duurzame toekomst en de manier waarop wij over voeding en vleeseten denken?


Charles Spence (verbonden aan de Universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie) is hoofd van het 'Crossmodal Research Laboratory', waar hij de effecten en samenhang van zintuigelijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt. Hij ontdekte dat wij bitter associëren met lage tonen, zwart en hoekig, terwijl wij bij zoetigheid aan hoge tonen, wit en rond denken. Kunnen wij gezonder voedsel maken, met minder zout en suiker, door daar slim gebruik van te maken? Dat is een van de vragen waarmee hij zich bezighoudt.

 

Charles Spence is verbonden aan de Universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie. Hij is hoofd van het 'Crossmodal Research Labatory', waar hij de effecten en samenhang van zintuiglijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt

PROGRAMMA 

Het programma van de avond begint met een ontvangst op locatie door gastvrouw Saskia Goetgeluk (directeur Brightlands Campus Greenport Venlo) en Stefan Rosu (intendant en bestuurder philharmonie zuidnederland). Na een inspirerend welkomstwoord kunt u genieten van de intrigerende klanken van het concert Music & Space van philharmonie zuidnederland. Het orkest brengt Music & Space samen met TEMKO, de band van Brabants muzikaal multi-talent – gitarist, componist én instrumentbouwer – Aart Strootman. In 2003 slaagde NASA er voor het laatst in contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972 die zich steeds verder van de aarde verwijdert. Strootman componeerde zijn intrigerende Darkness Rises naar aanleiding van de laatste set data die NASA van die ruimtesonde ontving.


Tijdens het diner laten philharmonie zuidnederland en Brightlands u kennis maken met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de regio. De verrassende en gezonde ingrediënten worden samengesteld uit zo veel mogelijk lokale ingrediënten en dranken.

RESERVEER
Reserveer nu uw deelname aan Leading the South 2018 met concert, diner en sprekers voor inspirerende ontmoetingen en ervaringen voor u en uw gasten! 

 

Aantal Prijs
 2 personen  €570
 4 personen  €1.090
 6 personen  €1.560
 8 personen  €1.980

 

 Comité van Aanbeveling

 

Wim van der Leegte 

commissaris en voormalig president-directeur VDL Groep

 

Elies Lemkes 

lector Duurzaam Produceren bij de HAS Hogeschool

 

Wim Kuypers

gepensioneerd ondernemer Kuijpers Installaties Helmond

 

Imogen Koster-Burbidge

voormalig directeur Regina Coeli

 

Igor La Vos

commercieel directeur bij Wienerberger Nederland

 

 John Hawinkels

voorzitter van de Verenigde Vriendenverenigingen Nederland

 

 

Paul Voncken

voorzitter van de Stichting Vrienden van philharmonie zuidnederland

 

    

CONTACT

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

U kunt ook direct contact opnemen met: 

Maud Douwes - Relatiemanager philharmonie zuidnederland

 

T: 088-166 07 23 / 06-12 40 12 30
M: maud.douwes@philharmoniezuidnederland.nl
 

 

 

LEADING THE SOUTH 2017

 
We kijken terug op een zeer geslaagde Leading the South 2017.

De derde editie van Leading the South vond plaats op vrijdag 3 november 2017 op de TU Eindhoven. De avond bestond uit een prikkelend en eigentijds concert, een diner én inspirerende sprekers die hun visie gaven en kennis deelden op het gebied van innovatie en leiderschap. Hiermee werd een verrassend en inspirerend programma met als thema 
New Energy voor de deelnemers samengesteld.

Klik
hier voor een fotoimpressie.
 

Bekijk hieronder de aftermovie van Leading the South 2017

 

 Bekijk hieronder de aftermovie van Leading the South 2016