Leading the South - Vrijdag 16 november 2018

Op vrijdag 16 november 2018 vindt de vierde editie van Leading the South plaats, het evenement waarmee philharmonie zuidnederland verbindingen legt tussen bedrijfsleven, politiek, kennis en cultuur.

Wat hebben een muzikale ruimtereis met Pioneer 10, een hamburger van kweekvlees, en lekkernijen proeven met al je zintuigen met elkaar te maken?


De philharmonie zuidnederland presenteert op vrijdag 16 november 2018 een nieuwe aflevering van Leading the South. Dit keer in samenwerking met Brightlands. Dit evenement, waar cultuur, bedrijfsleven en politiek elkaar kunnen ontmoeten, is inmiddels een traditie geworden. Deze alweer vierde editie vindt plaats in Villa Flora op het terrein van Brightlands Campus Greenport in Venlo. In dit hypermoderne architectonische hoogstandje stellen wij allerlei innovaties op het gebied van voedsel centraal onder de titel Smaak van de Toekomst. Tijdens de avond worden alle zintuigen geprikkeld met een uniek palet aan ingrediënten: indrukwekkende keynote-sprekers, oorstrelende, innovatieve klanken van het orkest, én een diner met een mix van culinaire verrassingen.

 

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. Eerst meer lezen? Lees verder op deze pagina of download de brochure (PDF).

 
Stefan Rosu (intendant en bestuurder van philharmonie zuidnederland) over Leading the South: ‘Het verheugt mij zeer in samenwerking met onze partner Brightlands een vierde editie aan onze succesvolle reeks te kunnen toevoegen. Leading the South laat de leiders van het Zuiden op inspirerende wijze inzichten vergaren over relevante thema’s. Het is de uitgelezen gelegenheid voor ondernemers uit het bedrijfsleven van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland om elkaar te ontmoeten. Deze editie heeft een thema dat ons allemaal aangaat: de grote transformaties in voedselproductie en voedselbereiding die in het verschiet liggen.’

 

 

Saskia Goetgeluk (directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo) over de samenwerking: ‘Innovatie over grenzen heen is het motto waarin wij ons beiden herkennen. Leading the South is een uitstekend platform om dat uit te dragen. De philharmonie zuidnederland en Brightlands is een combinatie die al eerder heeft geleid tot nieuwe inspiraties. De prachtige Brightlands Hymne is daarvan het muzikale voorbeeld.’

 

Marc Post is hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij is in 2013 wereldberoemd geworden met zijn hamburger van kweekvlees. Hij gaat met u in gesprek over wat deze bijzondere ontwikkelingen betekenen voor de toekomst.

De twee sprekers van de avond zijn frontrunners op het gebied van innovatieve voedselproductie en voedselbeleving:


Marc Post (hoogleraar vasculaire fysiologie aan de Universiteit Maastricht) is de man met wie het brede publiek in 2013 kennismaakte toen hij op tv de allereerste, door hem van kweekvlees gemaakte hamburger presenteerde. Hij tilde het zilveren deksel van de schaal. In het Petri schaaltje daaronder lag een op het oog gewone hamburger. Maar voor dit uit een paar cellen opgekweekte stukje vlees had geen rund het leven hoeven laten. De hamburger werd gebakken, geproefd door het kleine panel rond de tafel en… smaakte naar vlees! Welke enorme implicaties heeft dit voor een duurzame toekomst en de manier waarop wij over voeding en vleeseten denken?


Charles Spence (verbonden aan de Universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie) is hoofd van het 'Crossmodal Research Laboratory', waar hij de effecten en samenhang van zintuigelijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt. Hij ontdekte dat wij bitter associëren met lage tonen, zwart en hoekig, terwijl wij bij zoetigheid aan hoge tonen, wit en rond denken. Kunnen wij gezonder voedsel maken, met minder zout en suiker, door daar slim gebruik van te maken? Dat is een van de vragen waarmee hij zich bezighoudt.

 

Charles Spence is verbonden aan de universiteit van Oxford als professor in experimentele psychologie. Hij is hoofd van het 'Crossmodal Research Laboratory', waar hij de effecten en samenhang van zintuigelijke ervaring in de moderne maatschappij onderzoekt.

 
De Brightlands Campus Greenport Venlo is een voorloper op het gebied van innovatie: aanjagers uit het MKB, grootbedrijf, start-ups, wetenschappers en studenten werken samen aan nieuwe technieken op het gebied van gezonde en veilige voeding, kweken en telen (future farming) en alternatieve grondstoffen en voedingsbronnen (bio-economy). Tevens vinden er cross-overs plaats met de maakindustrie, informatie- en communicatietechnologie, logistiek en de andere Brightlands campussen.

 

Het programma van de avond begint met een ontvangst op locatie door gastvrouw Saskia Goetgeluk (CEO Brightlands Campus Greenport Venlo) en Stefan Rosu (intendant-bestuurder philharmonie zuidnederland). Na een inspirerend welkomstwoord kunt u genieten van de intrigerende klanken van het concert Music & Space van philharmonie zuidnederland. Het orkest brengt Music & Space samen met TEMKO, de band van Brabants muzikaal multi-talent – gitarist, componist én instrumentbouwer – Aart Strootman. In 2003 slaagde NASA er voor het laatst in contact te leggen met Pioneer 10, een ruimtesonde gelanceerd in 1972 die zich steeds verder van de aarde verwijdert. Strootman componeerde zijn intrigerende Darkness Rises naar aanleiding van de laatste set data die NASA van die ruimtesonde ontving.


Tijdens het diner laten philharmonie zuidnederland en Brightlands u kennis maken met de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de regio. De verrassende en gezonde ingrediënten worden samengesteld uit zo veel mogelijk lokale ingrediënten en dranken.

 

Reserveer nu uw deelname aan Leading the South 2018 met concert, diner en sprekers voor inspirerende ontmoetingen en ervaringen voor u en uw gasten! 

 

Aantal Prijs
 2 personen  €570
 4 personen  €1.090
 6 personen  €1.560
 8 personen  €1.980

 

    

Contact

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. U kunt ook direct contact opnemen met: 

Maud Douwes - Relatiemanager philharmonie zuidnederland

 

T: 088-1660723 / 06-12401230
M: maud.douwes@philharmoniezuidnederland.nl
 

 

 

Leading the South 2017
 
We kijken terug op een zeer geslaagde Leading the South 2017.

De derde editie van Leading the South vond plaats op vrijdag 3 november 2017 op de TU Eindhoven. De avond bestond uit een prikkelend en eigentijds concert, een diner én inspirerende sprekers die hun visie gaven en kennis deelden op het gebied van innovatie en leiderschap. Hiermee werd een verrassend en inspirerend programma met als thema New Energy voor de deelnemers samengesteld.

Klik
hier voor een fotoimpressie.
 

Met uw deelname aan Leading the South ondersteunt u de innovatieve projecten van philharmonie zuidnederland. Daarnaast treedt u als deelnemer toe tot het Philharmonisch Genootschap. Hierdoor ontvangt u informatie over en toegang tot innovatieve evenementen van het orkest.

Bekijk hieronder de teaser