Muziek geef je door

Als professioneel symfonieorkest is philharmonie zuidnederland al decennialang diepgeworteld in Zuid-Nederland. Het orkest vervult traditiegetrouw een muzikale rol in het culturele leven en is nog steeds van grote waarde voor de bewoners. De musici van philharmonie zuidnederland zijn trots op het orkest en bouwen mee aan de ambities. Zij vinden het heerlijk om samen muziek te maken, het publiek te ontroeren, jong en oud. Wanneer klassieke muziek een waardevolle rol speelt in uw leven, dan kan het opnemen van philharmonie zuidnederland in uw testament een overweging zijn.

 

Elk legaat is voor ons meer dan welkom want elke bijdrage doet er toe. Door uw besluit bouwt u mee aan het voortbouwen op onze muzikale tradities en het doorgeven van dit levende muzikale erfgoed aan volgende generaties.

Er zijn vele manieren om het orkest via uw nalatenschap te steunen:

legaat
Een legaat is een in het testament omschreven gift. Een legaat ten behoeve van philharmonie zuidnederland is eenvoudig te realiseren. Iedere notaris is u daarbij graag van dienst.

mede-erfgenaam
De philharmonie zuidnederland kan ook mede-erfgenaam worden benoemd, naast bijvoorbeeld kinderen, familieleden en andere goede doelen. Als u philharmonie zuidnederland tot mede-erfgenaam benoemt, ontvangt het orkest het door u vastgestelde percentage of breukdeel van uw nalatenschap.

erfgenaam
De derde mogelijkheid is philharmonie zuidnederland tot enig erfgenaam van uw nalatenschap te benoemen. Dan blijft vanzelfsprekend de mogelijkheid bestaan om legaten aan dierbaren en andere goede doelen toe te kennen.
 

legaten oormerken
Als regel worden niet geoormerkte legaten toegevoegd aan het vermogen dat bestemd is om de toekomst van philharmonie zuidnederland te garanderen.
Heeft u wél een doel voor ogen dat u bijzonder na aan het hart ligt waarmee u philharmonie zuidnederland wenst te begunstigen, dan zijn wij u graag behulpzaam bij het formuleren van uw ideeën. Wij zullen uw persoonlijke wensen zo optimaal mogelijk realiseren.
 

onze dankbetuiging bij en na leven
Uw wens is leidend. Wij leveren maatwerk waarbij u kunt denken aan:
- Vermelding op onze website en/of brochures
- Persoonlijke betrokkenheid bij onderdelen van philharmonie zuidnederland
- Uitnodigingen voor enkele bijzondere programma’s
 

vrijgesteld van belasting
De philharmonie zuidnederland is vrijgesteld van belasting over alle verkrijgingen uit schenkingen en testamentaire bepalingen. Dat betekent dat er geen schenk- en erfbelasting over wordt geheven. Ook schenkingen bij leven zijn voor de donateur optimaal fiscaal aftrekbaar. De philharmonie zuidnederland is een zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instelling en wordt door de Belastingdienst gerekend tot de Culturele Goede Doelen.

oriënterend gesprek
Wilt u een oriënterend gesprek over de mogelijkheden om het orkest op te nemen in uw testament? U kunt hiervoor, geheel vrijblijvend, contact opnemen met Maud Douwes - relatiemanager van philharmonie zuidnederland: (088 - 1660 723 / mobiel 06 -12 40 12 30 of maud.douwes@philharmoniezuidnederland.nl)