za 13 okt - zo 14 okt
Schubert/Berio | Mozart | Mendelssohn

De traditie van Schubert en Mendelssohn

Dirigent Lio Kuokman | Viool Stephen Waarts
13 okt
-
14 okt

Een heerlijk concert met de 'restauratie' van Schuberts Tiende, Mendelssohns Reformatiesymfonie en Rising Star Stephen Waarts die soleert in Mozarts Vierde Vioolconcert

Dirigent Lio Kuokman
Viool Stephen Waarts

Schubert/Berio Rendering ‘Tiende Symfonie’
Mozart Vioolconcert nr 4
Mendelssohn Symfonie nr 5 ‘Reformatie’

Hoe zou Schuberts Tiende Symfonie geklonken hebben? Dat vroeg de Italiaanse componist Luciano Berio zich af toen het Koninklijk Concertgebouworkest hem een opdracht gaf om op basis van schetsen Schuberts Tiende te ‘restaureren’. Het resultaat hiervan klinkt volgens
vele recensenten ‘heel erg naar Schubert’ en heeft de traditie van Mozart en Mendelssohn in zich.

Met zijn Reformatiesymfonie greep Mendelssohn nog verder terug door een Lutherkoraal te gebruiken. De jonge Chinese dirigent Lio Kuokman, de assistent van Yannick Nézet-Seguin bij het Philadelphia Orchestra, brengt al deze tradities tot leven. En natuurlijk de Amerikaans-Nederlandse violist Stephen Waarts: de Rising Star die in 2016 zo ongelofelijk veel indruk maakte met Paganini. Het Eindhovens Dagblad noemde hem niet voor niets ‘een muzikaal genie’.

Tijdens deze concerten kun je bij Mendelssohns Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Een muzikaal genie

Eindhovens Dagblad
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info