Victorova | Szymanowski | Sjostakovitsj

Sjostakovitsj versus Stalin

Dirigent Dmitri Liss | Viool Alena Baeva
26 okt
-
28 okt
 • vr 26 okt
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  Geweest
 • za 27 okt
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
  Geweest
 • zo 28 okt
  18:00
  Eurogress, Aken
  Eurogress
  Geweest
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Het lijfstuk van chef-dirigent Dmitri Liss en een violiste 'van het kaliber Janine Jansen' in één programma dat direct onder je huid gaat zitten.

Dirigent Dmitri Liss
Viool Alena Baeva

Victorova Quinlong Azure Dragon (Nederlandse première)
Szymanowski Vioolconcert nr 1
Sjostakovitsj Symfonie nr 10
 

De zeer geliefde chef-dirigent en een violiste die volgens het Eindhovens Dagblad ‘van het kaliber Janine Jansen’ is. Ingrediënten voor een programma dat onder je huid gaat zitten. Bovendien dirigeert Liss het werk dat hem het meest na aan het hart ligt: de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj. Het werk ging kort na de dood van Stalin in première en bevat een cynisch portret van de dictator: intense muziek die getuigt van het leed dat Sjostakovitsj onder diens terreur heeft ondergaan. Victorova schrijft daarentegen ‘muziek die klinkt als een echo van verre werelden’. Net zo sprookjesachtig als het meesterlijke Vioolconcert van Szymanowski.

Tijdens de concerten in Maastricht en Eindhoven kun je bij Sjostakovitsj’ Tiende Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.Sjostakovitsj versus Stalin is mede mogelijk gemaakt door Scando.

 


Zaterdag 27 oktober staat Eindhoven nog veel meer in het teken van Russische muziek. Kijk hier voor informatie over het gratis vertelconcert om 16.00 uur in de Emmaüskerk in Eindhoven. 
 

Het is een alomvattend kunstwerk, zoals Oorlog en Vrede van Tolstoj. Een universum op zich.

Dmitri Liss over Sjostakovitsj Tiende Symfonie
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info