do 29 nov - zo 9 dec
Haydn | Mozart | Rossini | Tsjaikovski

Tsjaikovski versiert Mozart

Dirigent en cello Mario Brunello | Piano Hannes Minnaar
29 nov
-
9 dec

Tsjaikovski's Rococo Variaties zijn een ode aan Mozart. Een prachtcombinatie met Mozarts geliefde 21e Pianoconcert door 'huispianist' Hannes Minnaar.

Dirigent en cello Mario Brunello
Piano Hannes Minnaar

Haydn Symfonie nr 59 ‘Vuursymfonie’
Mozart Pianoconcert nr 21
Rossini Uit Il signor Bruschino: Ouverture
Tsjaikovski Rococo Variaties
 

Mario Brunello schitterde in seizoen 2016 – 2017 als dirigent en solist met Haydns Celloconcert. Hij maakte zoveel indruk dat hij nu veel vaker als klassiek inspirator en solist te gast is. Deze keer leidt hij ongetwijfeld weer ‘moeiteloos en gepassioneerd’ (Westfalen Post) een op en top klassiek programma én neemt hij de solocello ter hand in Tsjaikovski’s Rococo Variaties. Omdat dit werk gebaseerd is op Mozart, zet ‘huispianist’ Hannes Minnaar Mozarts geliefde 21e Pianoconcert er naast. Met Brunello op de bok zou dat wel eens de meest intieme vertolking ooit kunnen worden.

Dit concert staat in het teken van de inauguratie van de Haydn-Chair.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info