za 15 dec - zo 16 dec

Limburgse Kerst: De Sneeuwman en Meezingconcert

Een heerlijke familievoorstelling met het prachtige verhaal van De Sneeuwman en na de pauze volop meezingen met kerstliedjes. Op naar een heerlijke kerst!
15 dec
-
16 dec

Limburgse Kerst: het inmiddels vermaarde meezingconcert voor het hele gezin. De ideale inleiding op de kerstdagen. Dit jaar in Sittard en Maastricht. 

Dirigent Per-Otto Johansson
Verteller Jochum ten Haaf
Teksten Frans Pollux
Sopraan Nikki Treurniet
Animaties
Marie van Vollenhoven
Techniek Martin Jan Gaasbeek

Koor Kooracademie Maastricht o.l.v. Alexandros Kavvadas

Regie Michel Sluysmans en Waut Koeken
i.s.m. Toneelgroep Maastricht en Opera Zuid

Limburgse Kerst behoeft inmiddels geen introductie meer. Deze voorstelling voor het hele gezin is uitgegroeid tot de ideale inleiding op de kerstdagen. Door de sfeer, de unieke samenzang en ook dit jaar weer met een prachtig verhaal. Geniet voor de pauze van de prachtige muziek van De Sneeuwman (Walking in the air) met onder meer sopraan Nikki Treurniet en het verhaal van De Sneeuwman in een Nederlandse versie door Jochum ten Haaf. Daarbij worden live prachtige tekeningen en animaties gemaakt door Marie van Vollenhoven. De teksten zijn in het Nederlands vertaald (dus geen dialect-barrière) door Frans Pollux.

Na de pauze neemt Kooracademie Maastricht het voortouw om er een geweldig ‘meezingspektakel’ van te maken: een christmas-sing-a-long. Dus dat wordt gezellig met zijn allen uit volle borst meezingen! De tekst niet kennen is geen excuus om niet mee te doen, want die staan allemaal in het programmaboekje. En misschien zien we Jochum ten Haaf nog wel even terug in andere rol... Op naar een heerlijke kerst!

Op zaterdag 15 december is Limburgse Kerst dit jaar ook te zien en te horen in Sittard in het kader van 775 jaar stadsrechten. Ook hier is voorafgaand een de voorstelling in Schouwburg De Domijnen een voorprogramma om 18.00 uur, waarna in stoet naar de schouwburg wordt getrokken.

Op zondag 16 december start Limburgse Kerst in Maastricht om 13.30 uur met een voorprogramma in de O.L.V. Basiliek, waarbij u kunt genieten van een koperensemble van de Koninklijke Harmonie St. Cécile uit Eijsden, pastoor Vries en een overdenking door wethouder Jim Janssen. Van daaruit gaan we in een gezamenlijke stoet naar Theater aan het Vrijthof waarbij we begeleid worden door een ensemble van de Maastrichtse Verkennersband. In het theater wordt u warm en muzikaal wordt onthaald door Kinderkoor Sjamaes en hier begint om 14.30 uur het hoofdprogramma.

Limburgse Kerst is mede mogelijk gemaakt door DSM 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info