di 18 dec - zo 23 dec
Grieg | Tsjaikovski

Scandinavische Kerst

Dirigent Dmitri Liss | Piano Boris Giltburg
18 dec
-
23 dec

'God Jul' wensen de Noren elkaar toe tijdens de kerstdagen. En dat wensen wij u ook met een Kerstconcert met heerlijke Scandinavische muziek van Grieg en meesterpianist Boris Giltburg.

Dirigent Dmitri Liss
Piano Boris Giltburg

Grieg Pianoconcert
Tsjaikovski Symfonie nr 5

In Noorwegen, de bakermat van de Kerstman, schreef Edvard Grieg zijn fameuze Pianoconcert. Het werk vol Noorse volksmuziek is zeker in de kersttijd de warme deken èn de Glühwein die zo past bij deze periode van samenzijn. De Russische pianist Boris Giltburg benadrukt volgens de Australische media zowel ‘de passie en het vuur’ als de ‘schoonheid en de vriendelijkheid’. En als Dmitri Liss dan ook nog komt met een intense lezing van Tsjaikovski’s Vijfde Symfonie, staat niets een heerlijke kerst meer in de weg.

Tijdens de concerten in Heerlen, Maastricht, Breda en Eindhoven kun je bij Tsjaikovski’s Vijfde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Geraffineerd spel met uitersten

NRC-Handelsblad over Boris Giltburg
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info