Wagner | Messiaen

Turangalîla-Symfonie: lofzang op de liefde

Dirigent Dmitri Liss | Piano Roger Muraro | Ondes-Martenot Nathalie Forget
20 jan
14:15
  • zo 20 jan
    14:15
    Muziekgebouw , Eindhoven
    Grote Zaal
    Geweest
  • Prijs is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Het meest exotische en extatische liefdeslied uit de 20e eeuw. Dat is Messiaens Turangalîla-Symfonie. Een must see en must hear pur sang!

Dirigent Dmitri Liss
Piano Roger Muraro
Ondes-Martenot Nathalie Forget

Wagner Uit Tristan und Isolde: Prelude und Liebestod
Messiaen Turangalîla-Symfonie

De wondere wereld van de Oosterse mystiek en de liefde die Wagner
opriep in zijn Tristan und Isolde: het waren dè inspiratiebronnen voor Olivier Messiaen om zijn overdonderende en immens bezette Turangalîla-Symfonie te schrijven. Een extatische symfonie in tien delen die uitgroeide tot het meest imposante werk van de twintigste eeuw. Waarom dat zo is, ervaart u alleen door deze klankkathedraal zelf te ondergaan. En dat met Messiaenspecialist Roger Muraro en een orkest dat in alle geledingen excelleert. Een must see en must hear pur sang!

Tijdens het concert in Eindhoven kun je bij Messiaens Turangalîla-Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Het leek wel spontaan uit de hemel te komen
Dmitri Liss over de Turangalîla-Symfonie
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info