Weber | Tawfiq | Haydn

Virtuoze klassiekers

Dirigent en cello Mario Brunello
24 jan
-
27 jan
Data & tickets
 • do 24 jan
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 25 jan
  20:30
  Chassé Theater, Breda
  Geweest
 • zo 27 jan
  14:15
  Theater aan de Parade, Den Bosch
  Geweest

Van Haydns Militaire Symfonie tot een Koerdisch-Nederlandse wereldpremière die de traditie van Mozart in zich draagt. Mario Brunello brengt de Weense klassieke muziek speels, virtuoos en actueel.

Dirigent en cello Mario Brunello

Weber Turandot: Ouverture en Mars
Sollima Spasimo voor cello en orkest
Tawfiq Terramaan voor cello en orkest (wereldpremière)
Haydn Symfonie nr 100 ‘Militaire’

Als er iemand in staat is de Weense klassieke muziek speels, virtuoos en actueel te brengen, dan is het wel Mario Brunello. De dirigent en cellist soleert brutaal in Spasimo: een prachtig werk voor cello en orkest waarin Sollima de oude schatten van de mediterrane cultuur omarmt. Haydns Militaire Symfonie klinkt onder leiding van Brunello alsof het werk gisteren is geschreven. Tawfiqs Teramaan brengt hij alsof het een werk van Mozart was. Deze Koerdisch-Nederlandse componist maakte in februari 2017 al grote indruk met zijn Unifcazione, een mooie oproep tot eenheid en broederschap in een tijd vol pijn en vluchtelingen. Ook in zijn Teramaan verbindt Tawfiq Oost en West. De traditie van Haydn en Mozart zingt daarin zo eensgezind dat een nieuwe klassieker lijkt geboren.Teramaan: voor cello en orkest is een opdrachtwerk van philharmonie zuidnederland aan Hawar Tawfiq. Dit concertprogramma is samengesteld door Mario Brunello: de eerste bekleder van de Haydn-Chair.

Tijdens deze concerten kun je bij Haydns 100e Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Sollima omarmt in zijn muziek de oude schatten van de mediterrane cultuur, die waren altijd al een inspiratie voor alle grote meesters van de westerse muziek
Mario Brunello
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info