vr 8 feb - zo 10 feb
Britten | Mahler

Mahlers Lied von der Erde

Dirigent Hans Graf | Mezzosopraan Bernarda Fink | Tenor Peter Seiffert
8 feb
-
10 feb
 • vr 8 feb
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
 • za 9 feb
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • zo 10 feb
  14:15
  Theater aan de Parade, Den Bosch
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

Samen met topsolisten Bernarda Fink en Peter Seiffert brengt philharmonie zuidnederland Mahlers vermaarde Das Lied von der Erde. Een indringende concertavond!

Dirigent Hans Graf
Mezzosopraan Bernarda Fink
Tenor Peter Seiffert

Britten Uit Peter Grimes: Four Sea Interludes
Mahler Das Lied von der Erde (wereldpremière kritische heruitgave)

Mahler en philharmonie zuidnederland: het zijn dé succesingrediënten voor een indringende concertavond. Samen met Hans Graf en topsolisten Bernarda Fink en Peter Seiffert zet het orkest zijn tanden in Das Lied von der Erde. Deze ‘vocale’ symfonie, gebaseerd op oud-Chinese gedichten, schreef de tot op het bot gekwelde Mahler kort na het overlijden van zijn dochtertje Anna Maria. Het beklemmende ‘Abschied’ sterf bijna onhoorbaar weg in een eeuwig durende stilte. Muziek die niemand onberoerd laat. Voorafgaand aan dit meesterwerk stroomt het subtiele water in Brittens meeslepende Sea Interludes uit de opera Peter Grimes.Het concert onder leiding van Hans Graf wordt mogelijk gemaakt door het
Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Tijdens deze concerten kun je bij Mahlers Das Lied von der Erde gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


WERELDPREMIÈRE

De gerenommeerde muziekuitgever Universal Edition heeft een kritische heruitgave bezorgd van Das Lied von der Erde. Op vrijdag 8 februari brengen we hier in Theater aan het Vrijthof te Maastricht de wereldpremière van.

Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info