Bollani | Prokofjev

Dansen met Gershwin en Prokofjev

Dirigent Dmitri Liss | Piano Stefano Bollani | drums Bernardo Guerra
15 feb
-
17 feb
 • vr 15 feb
  20:15
  TivoliVredenburg, Utrecht
  Geweest
 • za 16 feb
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  Geweest
 • zo 17 feb
  14:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
  Geweest
 • Prijs in Eindhoven is exclusief € 2 servicekosten per ticket (indien u een serie bestelt, vervallen de servicekosten)

De iconische jazzpianist Stefano Bollani, swingende muziek van Gershwin en Prokofjevs beroemde Romeo en Julia. Stil zitten is uitgesloten bij dit concert.

Dirigent Dmitri Liss
Piano Stefano Bollani
Drums Bernardo Guerra

Gershwin Uit Girl Crazy: Ouverture
Bollani Concerto Azzurro (Nederlandse première) 
Prokofjev Uit Romeo en Julia: selectie

De iconische jazzpianist Stefano Bollani brengt klassiek op het scherpst van de snede. Hij maakte eerder al grote indruk in zijn cd-opnamen met Riccardo Chailly en nu speelt hij bij philharmonie zuidnederland zijn eigen swingende Concerto Azzurro. Chef-dirigent Dmitri Liss haakt hier op in met Gershwins wervelende Girl Crazy. De meeslepende opwinding van Prokofjevs Romeo en Julia maakt het concert compleet. Stil zitten is uitgesloten.

 
Het concert in Maastricht vindt plaats in samenwerking met Jazz Maastricht.

Tijdens de concerten in Maastricht en Eindhoven kun je bij Prokofjevs Romeo en Julia gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info