Chin | Bruckner

Bruckners Romantische

Dirigent Marc Soustrot | Cello Alban Gerhardt
16 mrt
-
17 mrt
Data & tickets
 • za 16 mrt 2019
  20:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
 • zo 17 mrt 2019
  14:15
  Theater aan de Parade, Den Bosch

De 'Romantische' is Bruckners meest geliefde symfonie. En dat onder leiding van eredirigent Marc Soustrot. Een concert om verliefd op te worden.

Dirigent Marc Soustrot
Cello Alban Gerhardt

Chin Celloconcert
Bruckner Symfonie nr 4 ‘Romantische’

De verlegen, maar o zo romantische, Bruckner was altijd verliefd op onbereikbare vrouwen. Ten einde raad schonk hij zijn hart uiteindelijk aan zijn enige grote liefde: de muziek. Marc Soustrot brengt met de 'Romantische' Bruckners meest geliefde symfonie. Als geen ander vertolkt de eredirigent van philharmonie zuidnederland het werk van de Oostenrijker met ‘elegantie, charme en vooral een hart’. De Koreaanse componiste Unsuk Chin schreef haar Celloconcert in opdracht van de Berliner Philharmoniker speciaal voor Alban Gerhardt. Zij combineert Oosters klankrafnement met de Westerse traditie van Mahler en Bruckner. Een concert om verliefd op te worden.Het optreden van Marc Soustrot wordt mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland.

Tijdens deze concerten kun je bij Bruckners Vierde Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de uitgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.