Sjostakovitsj | Brahms

Dmitri Liss leidt Brahms

Dirigent Dmitri Liss | Viool Sergej Krylov
22 mrt
-
24 mrt
Data & tickets
 • vr 22 mrt
  20:00
  Theater aan het Vrijthof, Maastricht
  Geweest
 • zo 24 mrt
  14:15
  Muziekgebouw , Eindhoven
  Grote Zaal
  Geweest

Chef-dirigent Dmitri Liss brengt vol overtuiging Brahms' idyllische Tweede Symfonie en het indringende Eerste Vioolconcert van Sjostakovitsj. 

Dirigent Dmitri Liss
Viool Sergej Krylov

Sjostakovitsj Vioolconcert nr 1
Brahms Symfonie nr 2

Dmitri Liss kent niet alleen de romantiek en het venijn van de Russische muziek van binnen en van buiten, ook de muziek van Johannes Brahms heeft voor hem geen geheimen. Liss weet als geen ander de poëtische idylle van diens Tweede Symfonie te combineren met ‘sombere overpeinzingen’. Hiermee maakt hij van Brahms een belevenis en ‘een innemend mens van vlees en bloed’. Daarnaast brengt Liss violist Sergej Krylov mee terug. Begin 2017 maakte het duo al grote indruk met de vertolking van Prokofevs Tweede Vioolconcert. Nu vertolkt het aan elkaar gewaagde Russische tweetal Sjostakovitsj’ indringende Eerste Vioolconcert.

Theatraliteit en adembenemende verstilling bij Liss
NRC-Handelsblad
Cookies
Wij maken gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op de computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. Hiermee zorgen wij er onder andere voor dat onze website goed werkt, kunnen wij de website verder verbeteren en u van gerichte en relevante informatie voorzien.
Meer info